Aproape 90% din creșterea de populație a Belgiei provine din imigrație

Populația Belgiei a avut o creștere de 61.235 de persoane în 2019, 89% din această creștere fiind datorată imigrației, potrivit cifrelor furnizate de oficiul belgian de statistică Statbel.

Belgia a avut cu 6.820 mai multe nașteri decât decese în anul 2019, ceea ce reprezintă 11% din totalul creșterii populației. Pe de altă parte, deși în scădere de mulți ani, numărul de nașteri a înregistrat o prăbușire și mai dramatică începând cu anul 2017. Ca și când, bazându-se pe valul de imigrație de după 2015, belgienii au renunțat total să mai facă copii.

Cvasi-totalitatea creșterii populației pe anul trecut a fost provocată de imigrație, dar Belgia nu face decât să urmeze modelul altor țări europene, a căror vitalitate demografică este aproape în totalitate sleită.

Germania, de exemplu, a cunoscut o creștere a populației sale cu 918.000 de persoane, la apogeul crizei imigrației, adică în 2015, iar în anul următor creșterea a fost de 316.000 de persoane, scrie Breitbart.

De altfel, cancelara germană Angela Merkel este cea care a deschis porțile țării sale, provocând un aflux de imigranți fără precedent în Europa, în anul 2015.

Un raport dat publicității anul trecut arăta că imigrația masivă în Germania a sporit considerabil numărul de rezidenți germani care sunt originari din afara țării: ei reprezintă astăzi 25,5% din populație, ceea ce înseamnă un german din patru.

În ceea ce privește populația tânără din Germania,  aici schimbarea demografică înregistrată este și mai pronunțată. Un raport din 2018 dat publicității de Oficiul Federal de Statistică dezvăluia că 42% dintre copiii cu vârsta sub șase ani provin din imigrație.

Aproape toate țările din Uniunea Europeană, cu excepția  câtorva excepții, printre care Franța și Irlanda, au de asemenea rate negative de natalitate. Italia, de exemplu, o țară grav lovită de epidemia de COVID-19 tocmai din cauza populației sale mult îmbătrânite, nu a avut decât 7,3 nașteri la o mie de locuitori în anul 2018.

Mai multe țări europene au prezentat de asemenea o disparitate între numărul de copii născuți de femeile autohtone și numărul copiilor născuți de femeile provenite din imigrație. Evident, la cele din urmă se înregistrează o rată a natalității mull mai mare, decât la celelalte.