Motivul procesului intentat Apple îl reprezintă ecranul OLED al modelelor iPhone XS şi iPhone XS Max, mai exact „bretonul”, rezoluţia şi dimensiunea efectivă a acestuia.

Compania este acuzată că foloseşte în promovarea celor două modele imagini care ascund „bretonul” prin setarea unui wallpaper negru şi că astfel clienţii sunt induşi în eroare, aceştia crezand că ecranul acoperă în întregime suprafaţa telefonului.

Avocatul celui care a dat în judecată Apple spune că, cel pe care îl reprezintă a fost păcălit să creadă că noile iPhone-uri nu au Breton, deoarece atât Apple cât şi alţi comercianţi folosesc imaginile de produs oficiale, care ascund bretonul.

Apple mai este scuzată că ar fi minţit în legătură cu diagonala reală a display-ului, care nu ar avea 5,8 inch, cât pretinde Apple, ci în realitate  măsoară 5,6865 inch.

Mai mult, avocatul susţine că rezoluţia reală a ecranului este 2195 x 1125 pixeli, cu 10% mai mică decât pretinde Apple.

Acesta spune că ecranele Apple folosesc aşa-numiţi pixeli falşi, pentru că sub-pixelii care crează culorile sunt partajaţi între mai mulţi pixeli, ceea ce ar înseamna că rezoluţia reală este mai mica, transmite Digi 24.