Apple, atac la adresa concurenței: „Un dispozitiv masiv de urmărire”

Gigantul brand a stârnit controverse după anumite critici legate de activitatea concurenței. Anumiți oficiali din cadrul companiei au lăsat de înțeles că Android și-ar urmări utilizatorii.

Apple a reușit să atragă atenția în urma unei afirmații acide adresate concurenței. Reprezentanții celebrului brand au lăsat de înțeles că sistemul de operare dezvoltat de Google ar fi un „un dispozitiv masiv de urmărire”.

Apple, gest neașteptat la adresa Google

Cei care militează pentru protejarea datelor personale online au fost focusați în ultima perioadă mai ales pe sistemul de operare lansat de Google pentru smartphone-uri. Acestora li se alătură și Apple.

Compania se regăsește pe o poziție de concurență, dar și de parteneriat cu Google. Cu toate acestea, oficialii uriașului brand au lansat un atac subtil. Acesta vine chiar de la cârma Apple, din partea celui care coordonează sfera serviciilor în companie. Eddy Cue, directorul de servicii al brandului i-a transmis acest lucru lui Tim Cook, CEO-ul companiei. Avertismentul a fost trimis în 2013 și face referire directă la activitatea Android. În prezentarea adresată CEO-ului Apple, subalternul lui a scris un mesaj clar.

,,Android este un dispozitiv masiv de urmărire", a specificat directorul de servicii din cadrul brandului.

Criticile aduse sistemului Android

Oficialul Apple și-a focusat criticile pe activitatea sistemului lansat de Google. Acesta a precizat că Android urmărește utilizatorii. Șeful serviciilor din cadrul renumitului brand a comparat abordarea celor două companii, raportându-se la conturile utilizatorilor.  Potrivit analizei, Apple se bazează pe combinarea datelor utilizatorilor din interiorul mai multor servicii. Totul pentru a oferi o experiență eficientă.

Șeful de la Apple a pornit acest demers cu scopul de a identifica modul în care compania din care face parte trebuia să concureze cu Google pe segmentul privacy.

Sursa foto: Dreamstime.com

Apple, cercetat pentru practicile legate de propriul motor de căutare

Drept dovadă, după anul 2013, renumitul brand a început să se diferențieze de Android în ceea ce privește protejarea datelor utilizatorilor. Analiza făcută de directorul companiei a ajuns în fața procurorilor din SUA care au orchestrat procesul dintre cele două puteri.

În cadrul acestuia, compania americană este acuzată că ar fi aplicat anumite practici incorecte pentru a-și favoriza motorul de căutare.