Atât în Google Play în App o mulţime de aplicaţii bune pentru când jogging. În principiu, cam toate îndeplinesc aceleaşi funcţii, diferenţa fiind făcută de multe ori de „abordarea" pe care o are o aplicaţie faţă de utilizator: unele aplicaţii te monitorizează, te pun faţă în faţă cu rezultatele prietenilor sau rezultatele tale mai vechi, altele se manifestă precum un joc şi te avertizează că eşti alergat de un zombie. 
1. Nike+ Running. Este una dintre cele mai populare aplicaţii ale acestui segment. Design simplu şi atractiv, acces rapid la datele importante: distanţa parcursă, viteza, timpul şi caloriile consumate. Poţi să vezi traseul pe care ai alergat prin Google Maps şi eşti informat audio despre performanţele înregistrate, după fiecare kilometru alergat.
2. Cardio Trainer. Versiunea gratuită a acestei aplicaţii îţi permite postarea pe Facebook şi pe Twitter a performanţelor obţinute la jogging. Poţi seta aplicaţia şi pentru alte activităţi sportive cum ar fi mersul cu bicicleta, iar timpii obţinuţi îi poţi compara cu cei ai prietenilor.
Alergi mai bine când te urmăreşte un zombie
3. Zombies, Run! După cum îi spune şi numele, aplicaţia te avertizează atunci când în apropierea ta se află un zombie pentru a avea timp să fugi. Binenţeles că totul este o doar o găselniţă pentru a te motiva să alergi mai mult. În funcţie de gradul de dificultate ales, creaturile periculoase te vor alerga mai tare sau mai încet.
4. iRaceMe. Dacă te enervează să te alerge un zombie, poţi concura chiar cu tine. Această aplicaţie îţi memorează cele mai bune performanţe obţinute şi apoi, când repeţi traseul, te informează constant cu cât eşti mai bun sau mai slab faţă de precedentele alergări.
5. Endmondo Sports Tracker. Este una dintre cele mai apreciate aplicaţii de acest tip. Opţiunile sunt bogate şi vizează statisticile clasice legate de distanţa parcursă, viteza şi caloriile consumate, dar şi update- uri audio după fiecare kilometru alergat.
Cum să îţi măsori pulsul la alergat
Există aplicaţii, precum Cardiograph, cu ajutorul cărora poţi măsura ritmul cardiac cu telefonul mobil. Dacă vrei însă acest lucru în timpul joggingului, vei avea nevoie de un dispozitiv suplimentar. Polar Wearlink este un asemenea aparat, care trebuie montat pe piept pentru a măsura pulsul în timpul efortului fizic. Datele sunt transmise în timp real prin bluetooth către smartphone. Urmărirea pulsului îţi oferă o soluţie de monitorizare mult mai precisă. Vezi direct efortul efectiv pe care îl depui şi te poţi menţine în zona optimă pentru a maximiza exerciţiul. Zona optimă în care trebuie să îşi menţină pulsul un începător într-ale joggingului este de 100-125 de bătăi pe minut.
Citiţi şi:

  • Top aplicaţii utile pentru fitness şi slăbit