APLICAȚIE: Încălțămintea 3D care nu-ți face bășici!

APLICAȚIE: Încălțămintea 3D care nu-ți face bășici!

Pantoful perfect e la distanță de un click! O companie din Suedia a creat o aplicație care ar putea însemna sfârșitul problemelor pe care le avem cu încălțămintea care ne strânge sau cu hainele care nu ni se potrivesc!

Oamenii au picioare cu dimensiuni similare, dar cu forme diferite: mai late sau mai înguste, mai groase sau mai subțiri etc. Din acest motiv, același pantof poate fi comod pentru unii și un chin cumplit pentru alții.

Ei, bine, există o soluție! O companie suedeză a creat o aplicație, ce folosește camere 3D, care va fi lansată de probă în această toamnă, într-un magazin din Frankfurt. Dar, întrucât camerele de pe smartphone-uri și tablete devin din ce în ce mai performante, reprezentanții companiei au declarat că, până în 2017, cu toții vom putea să ne scanăm corpul la domiciliu și apoi să ne comandăm, on-line, încălțăminte și haine care să ne vină perfect.

Co-fondator companiei, Caroline Walerud a declarat, pentru “The Guardian”, că este ferm convinsă că în cel mult zece ani ani nu vom mai încerca în neștire perechi de pantofi până să găsim una care să ne vină.

“Vom primi doar produse care se potrivesc corpului nostru. La început, pentru pantofi, apoi pentru alte produse”, a explicat Caroline Walerud.

Cum va funcționa:

În primul rând, va fi nevoie de o cameră 3D, conectată la un calculator. Utilizatorul va roti camera în jurul piciorului, iar aplicația va crea o imagine 3D care va reda perfect forma și dimensiunea acestuia. Utilizatorul va încărca modelul 3D pe un site al unei companii de încălțăminte, iar angajații acesteia îi vor face încălțămintea care să se muleze perfect pe picioarele lui. Odată scanat piciorul, datele pot fi stocate, așa că nu va fi nevoie să repetăm procesul. Exact la fel vom putea comanda și îmbrăcăminte, fără să mai trecem prin chinul probelor interminabile sau să ne mai facem nervi când nu găsim mărirea potrivită. Ulterior, tehnologia va putea fi aplicată pentru ochelari, pălării, căști, mănuși și orice altceva vrem să purtăm.

Până în 2017, software-ul va putea fi rulat pe orice computer, smartphone sau tabletă, dar ar putea fi nevoie, cel puțin la început, ca utilizatorul să se conecteze la serverele companiei suedeze care a creat aplicația, pentru “calcule” mai grele, au mai spus reprezentanții companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News