Aparţie ULUITOARE pe SCENĂ. Cum arată Florin PIERSIC la aproape 83 de ani

Aparţie ULUITOARE pe SCENĂ. Cum arată Florin PIERSIC la aproape 83 de ani

La aproape 83 de ani, Florin Piersic pare că este mai energic ca niciodată. La cel mai recent spectacol pe care l-a susținut pe scena teatrului din Cluj, acesta a uimit publicul prin felul în care arată.

„Marele actor pare să fi găsit elixirul tinereţii! Nimic nu îl schimbă, nici trecerea anilor”, au spus spectactorii care l-au văzut pe scena Teatrului din Cluj Napoca, la ultima sa reprezentaţie, ce a durat peste 2 ore.

Florin Piersic a uluit spectatorii prin fluiditatea exprimării și tenacitatea de care a dat dovadă, iar publicul speră să îl vadă la fel de energic mult timp de acum înainte, scrie wowbiz.

Marele actor român părea să aibă maxim 60 de ani, cu părul vopsit impecabil si machiajul realizat în mare parte cu fond de ten.

Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, din părinți bucovineni (mama - originară din Valea Seacă, tatăl - medic veterinar, originar din Corlata). Și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (în prezent, Colegiul Național ''Emil Racoviță'').

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957, iar spectacolul de absolvire a fost ''Peer Gynt'' de Henrik Ibsen.

La doi ani după absolvire, a debutat pe scena Teatrului Național din București, obținând rolul principal în ''Discipolul diavolului''. Au urmat ''Tragedia optimistă'', ''Oameni și șoareci'' sau ''Orfeu în Infern'', piese care au scos în evidență talentul și naturalețea actorului.

De-a lungul anilor, a interpretat zeci de roluri pe scena Naționalului bucureștean, în piese ca ''Act venețian'', ''Zbor deasupra unui cuib de cuci'', ''Gaițele'', '' Idiotul'', ''Logodnicele aterizează la Paris'', "Cartea lui Ioviță".

Celebritatea și popularitatea actorului au venit nu doar din rolurile de pe scenă, ci și din cele de pe marele sau micul ecran, el având o bogată activitate în cinematografie, unde a jucat în peste 55 de filme. Debutul în film s-a produs cu ''Ciulinii Bărăganului'', în 1957, interpretând rolul lui Tănase. Și-a evidențiat talentul în ''Neamul Șoimăreștilor'' (1965) regizat de Mircea Drăgan, apoi în filmul care l-a făcut foarte cunoscut — ''De-aș fi Harap Alb'' (1965), regizat de Ion Popescu-Gopo.

Printre filmele în care marele actor a interpretat roluri cu diferite valențe — de la film de acțiune la film istoric, de la comedie la film muzical — se numără ''Celebrul 702'' (1961), ''Răscoala'' (1965), ''Tunelul'' (1966), ''Șapte băieți și o ștrengăriță (1967), ''Columna'' (1968), ''Mihai Viteazul'' (1971), ''Aventuri la Marea Neagră'' (1972), ''Explozia'' (1973), ''Frații Jderi'' (1974), ''Un August în flăcări'' (1974), ''Ștefan cel Mare — Vaslui 1475 (1975), ''Elixirul tinereții'' (1975), ''Pintea (1976)'', ''Cuibul salamandrelor'' (1976), ''Eu, tu și... Ovidiu'' (1978), ''Regăsire'' (1977), ''O lebădă iarna'' (1983), ''Rămășagul'' (1985), ''În fiecare zi mi-e dor de tine'' (1988), ''Fix alert'' (2004), ''Eminescu versus Eminem'' (2005).

Televiziunea l-a adus și în casele oamenilor care nu mergeau la teatru sau la cinematograf să-l vadă, prezentându-l nu doar în spectacole de teatru, Tv sau în filme, ci și în numeroase emisiuni de divertisment, în care a dovedit că poate cânta la fel de bine cum joacă.