Evenimentul Zilei > Politica > Apariție RĂVĂȘITOARE a lui Carmen Iohannis în prima zi de școală. Ținuta care a atras TOATE PRIVIRILE – Foto în articol
Apariție RĂVĂȘITOARE a lui Carmen Iohannis în prima zi de școală. Ținuta care a atras TOATE PRIVIRILE – Foto în articol

Apariție RĂVĂȘITOARE a lui Carmen Iohannis în prima zi de școală. Ținuta care a atras TOATE PRIVIRILE – Foto în articol

11 septembrie a fost și prima zi de școală pentru soția președintelui României, Klaus Iohannis, Carmen, profesoară dirigintă la clasa a XII-a, la colegiul „Gheorghe Lazăr“, din Sibiu, același liceu la care a fost elevă.

Prima Doamnă nu a renunțat la pasiunea vieții ei, și a fost prezentă așa cum se cuvine, alături de elevii săi la festivitatea de deschidere. Carmen Iohannis a purtat o ținută simplă și tinerească, formată dintr-o rochie galbenă și o jachetă din piele nude. Ținuta a fost completată cu o pereche de sandale cu toc.

Întrebată cum se simte în această zi importantă, doamna Iohannis a oferit o declarație emoționantă. „Mi-a fost foarte dor de ei. Începe un an foarte greu pentru ei, sunt elevi în clasa a XII-a, un an cu multe provocări, sper să fie foarte interesante şi rezultatele să fie la înălţimea aşteptărilor noastre. Sunt elevi deosebiţi şi sunt convinsă că vor avea rezultatele pe care şi le doresc, sper să îşi depăşească limitele şi să dovedească din nou că sunt tot mai buni”, a spus ea conform Unica.ro. 

Carmen Iohannis este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș. În copilărie a practicat baletul și a luat lecții de pian. În perioada comunistă din România a participat la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

L-a cunoscut pe Klaus Iohannis când avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989. Imediat după absolvirea facultății, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu. După 1989 ambii dascăli au ajuns să predea la liceele în care fuseseră cândva elevi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. Cuplul Iohannis nu are copii.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.