Cum se APĂRĂ judecătoarea CAMELIA BOGDAN după ce a fost exclusă din MAGISTRATURĂ

Cum se APĂRĂ judecătoarea CAMELIA BOGDAN după ce a fost exclusă din MAGISTRATURĂ

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București, care l-a condamnat la zece ani de închisoare pe Dan Voiculescu şi a dispus confiscarea prejudiciului din dosarul ICA de 60 de milioane de euro, va contesta la Înalta Curte excluderea ei din din magistratură dispusă de CSM.

Camelia Bogdan a postat pe Forumul Magistraților motivele pentru care se crede nevinovată.

“Dragi colegi,

Vă mulţumesc pentru sprijin. Eu nu am fost deferită Secţiei pentru că am luat bani de la o parte din proces, nici nu mi-aş fi putut închipui vreodată că se poate trage concluzia că trebuie sa te abţii în cauze în care Statul este parte, eu fiind remunerată de Stat, ci pentru că aş fi predat în afara învătământului universitar sau INM.

Ca să nu mai existe speculaţii, vă rog să îmi permiteţi să vă ataşez şi raportul ANI, rămas definitiv ca urmare a necontestării în contencios care a decis ca nu sunt nici incompatibilă şi nici în conflict de interese pentru a putea fi sancţionată de CSM, căci lipseşte situaţia premisă, respectiv vreo potenţială incompatibilitate.Veţi constata că am fost remunerată de societatea care m-a angajat, banii proveneau de la Banca Mondială, fiind acordaţi Ministerului după privatizarea ICA (Institutul de Cercetări Alimentare – n.r.)

Vă mai trimit şi raportul dnului Inspector-şef (al Inspecţiei Judiciare – n.r.) care a infirmat rezoluţiile doamnelor inspector care, de asemenea, reţinuseră că nu am săvărşit nicio abatere (Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a infirmat raportul inspectoarelor care nu o găsiseră vinovată pe Camelia Bogdan şi a sesizat Secţia de judecători a CSM în materie disciplinară – n.r.)

E prea la vedere, dar asta e, eu voi lupta la ICCJ, după ce m-am apărat în faţa Inspecţiei pentru fapte de competenţa DNA şi ANI, iar în faţa CSM pentru că am predat în afara INM/învăţământului universitar.

Şi, între timp, am mai descoperit că şi domnul judecător Daniel Grădinaru (judecător ICCJ şi fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti – n.r.) se pregăteşte să predea aceeaşi temă tot la un seminar organizat de către un SRL, am depus înscrisul la dosar.

Nu ştiu dacă voi putea afla vreodată cine a fost în spatele mizeriei, dar nu mai contează, eu nu am considerat că mi se acordă atenţie în mod deosebit, oricine se afla în locul meu.

Şi dacă aş fi dat timpul înapoi, aş fi procedat la fel, nimeni nu îşi riscă libertatea/cariera pentru 2000 euro, a fost o oportunitate să contribui şi eu într-un moment în care funcţionarii APIA erau reţinuţi pe bandă rulantă de către DNA, s-au suprapus evenimentele, dar repet, nici acum nu consider că am procedat greşit”, a scris judecătoarea Bogdan pe Forumul magistraţilor.

Postarea judecătoarei Camelia Bogdan a fost pusă la dispoziţia site-ului România Curată de un magistrat care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Citește și cum a fost exclusă din magistratură Camelia Bogdan