Editura Evenimentul si Capital

Apa Nova, investiții de peste 120 de milioane de lei în Capitală! Se înlocuiesc conducte vechi de 90 de ani…

Irina Munteanu, CFO Apa Nova București
Autor: | | 1 Comentarii | 679 Vizualizari

Compania Apa Nova are în plan, pentru 2019, investiții totale de peste 120 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii de alimentare cu apă a Capitalei.

Ce cifră de afaceri a înregistrat Apa Nova în 2018?

În anul 2018, evoluția activităților noastre și-a continuat trendul ascendent pe toate categoriile de servicii oferite, ceea ce s-a reflectat și în cifra de afaceri, care s-a situat la valoarea de 762,5 milioane lei. Este o evoluție firească generată de eficientizare și digitalizare a operațiunilor Apa Nova București.

Ce profit a avut Apa Nova București în 2018? Ce anticipări sunt pentru anul 2019?

Fiind o companie modernă, care a trecut în ultimii ani printr-un profund proces de eficientizare și digitalizare, Apa Nova București este o companie profitabilă. Trebuie menționat însă că, în fiecare an, profitul este redirecționat către proiecte strategice de investiții, cu scopul extinderii și reabilitării rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, digitalizare, creșterea productivității muncii și altele. Astfel, profitul înregistrat în anul 2018 duce la îmbunătățirea calității serviciilor oferite și eficientizare operațională, aspecte de care consumatorul final beneficiază din plin. De-a lungul timpului, Apa Nova București a investit mai mult decât profitul realizat.

Ce buget de investiții aveți alocat pentru anul 2019?

Pentru anul 2019 sunt prevăzute investiții în valoare totală 126 milioane lei pentru Apa Nova București. O mare parte din aceste fonduri sunt alocate pentru extinderea și refacerea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, pentru a combate una dintre cele mai mari probleme, care este valabilă la nivelul întregii țări: vechimea rețelelor. În aceste cazuri, de obicei se au în vedere zonele de exploatare cu potențial de avarii, fiind considerate investiții necesare pentru a preîntâmpina posibilele situații care ar putea afecta consumatorul final. Sunt zone unde conductele au o vechime chiar și de 90 de ani, iar tot acest proces de reabilitare și modernizare se realizează în timp datorită dimensiunii rețelei (de exemplu, numai rețeaua de canalizare are cât distanța București – Paris).

Intenționați să desfășurați în continuare campania de informare în legătură cu potabilitatea apei din București?

O informare transparentă ajută la creșterea încrederii consumatorului într-un produs esențial – apa potabilă, dar și la conștientizarea complexității întregului proces de producție a acesteia. Prin campania respectivă, ne-am dorit să subliniem că Apa Nova București furnizează apă potabilă, și nu altceva, apă potabilă care este verificată pe tot parcursul ei, încă din amonte de captare cu aproximativ 10 kilometri, până la momentul distribuirii ei către consumatori, atât prin analizoare automate, cât și în laboratoarele Apa Nova acreditate cu cele mai noi standarde de calitate. Credem că bucureștenii trebuie să știe că apa din sistemul centralizat este o apă care trece printr-un proces complex de tratare pentru a ajunge la un nivel superior calitativ și că tratăm acest aspect cu cea mai mare responsabilitate.

Din acest motiv realizăm anual investiții nu numai în rețeaua de distribuție a apei potabile, ci și în prizele de captare ori în uzinele de producție a apei. În 2018, de exemplu, au fost făcute investiții în sisteme de preclorinare, în reabilitări ale instalațiilor de clorinare ori în filtre. Apa Nova a fost mereu o companie preocupată de creșterea performanței în furnizarea serviciilor specifice, iar acest lucru nu se poate face decât prin investiții strategice pe toate palierele operaționale.

Din punct de vedere al digitalizării, în zona financiară, care sunt cele mai recente proiecte dezvoltate, în sensul eficientizării operațiunilor?

LIVE VIDEO Simona Halep- Angelique Kerber SE JOACA ACUM! Pentru SEMIFINALE la Eastbourne

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI