Apa de la robinet, bună de băut

Apa de la robinet, bună de băut

Fără mâncare, un om poate supraviețui chiar și 40 de zile, dar fără apă, organismul cedează după numai trei zile. Pentru mulți dintre noi, însă, e greu de înțeles când tot ce trebuie să facem e să deschidem robinetul și apa curge

Din organismul uman, 70% este, de fapt, apă, prin urmare, orice scădere cât de mică a nivelului de apă din organism poate duce la pierderea funcțiilor vitale, care, în final, poate provoca decesul.

De la râu şi până la robinetul de la bucătărie, trecând prin uzinele de tratare, apa este permanent supravegheată, așa că nu e nevoie să cumpărăm apă plată. Cea furnizată în sistemul public de distribuire al Apa Nova București este întotdeauna proaspătă și, nefiind ambalată în sticle de plastic, ne ajută și să protejăm mediul înconjurător.

Peste 1.000 de analize sunt efectuate, zilnic, în cele trei uzine (Roșu, Arcuda și Crivina), în laboratoarele de proces ale acestora, la rezervoare și în Laboratorul de Control al Calității Apei Potabile, toate fiind dotare cu aparate, echipamente și tehnici performante, de laborator și de teren.

Ne puteți urmări și pe Google News

În paralel, Direcția de Sănătate Publică controlează, și ea, tot zilnic, conformarea la cerințele legale ale calității apei la ieşirea din stațiile de tratare şi în rețeaua de distribuție. Singurul gust care poate fi resimțit în apa de la robinet este cel indus de clorul utilizat pentru dezinfecție. Acesta este necesar pentru a obține calitatea optimă microbiologică a apei și pentru a o păstra, pe timpul transportului, până la robinetul consumatorului.

Totodată, clorul asigură și securitatea sanitară, deoarece reacționează cu cea mai mare parte a poluanților, în situația în care aceștia ar exista. Cantitatea regăsită la robinetul consumatorului este foarte mică, de 0.3 g/m3, adică o picătură, la 1.000 de litri.

PET-urile, nocive pentru sănătate și mediu

În primul rând, când cumpărăm o sticlă de apă, nu lichidul este cel pe care îl plătim cel mai scump, ci ambalajul, care, în final va ajunge la gunoi.

Anual, sute de miliarde de PET-uri devin, rapid, deşeuri, şi numai 16% din ele sunt reciclate. Restul poluează natura, fiind atât de încet biodegradabile, încât dispar abia după SUTE DE ANI!

Și asta nu e tot! Pentru producerea și comercializarea unui litru de apă îmbuteliată se consumă 3 litri de petrol! Apoi, apa minerală îmbuteliată (deci și cea plată) este stocată, de multe ori, în condiții improprii. La căldură, PET-ul eliberează, în apă, tot felul de substanțe nocive pentru organism. Pe care noi le bem.

De ce SĂ BEM apă de la robinet

„Sunt trei atuuri ale apei potabile de la robinet: este cel mai controlat aliment, atât de către autorități, cât și de producător/ distribuitor, corespunde calitativ perfect prevederilor legale și este disponibilă imediat și oricând, nu trebuie decât să deschidem robinetul”, explică dr.chim. Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti.

În plus, apa potabilă conține săruri minerale şi oligoelemente necesare organismului nostru, ne ajută să ne reglăm temperatura corpului şi să eliminăm substanțele toxice din organism.

Cum verifi ci apa de la robinet:

Dacă aveți îndoieli în privința calității apei potabile distribuită de Apa Nova București, puteți să solicitați efectuarea unei analize la Call Center (program non-stop) 021.207.77.77 sau *7777. Analizele apei din sistemul de distribuție Apa Nova București nu se facturează.