"În momentul în care marea masă a partidului îl va alege pe Ludovic Orban, nu vom mai putea spune că PNL-ului îi lipseşte ceva pentru a lua decizii corecte, ferme, în acord cu ce aşteaptă oamenii de la noi. Soluţiile propuse de Ludovic Orban pentru reforma internă întrunesc cel mai larg sprijin. Ludovic Orban va avea nevoie de un mandat puternic şi îl voi sprijini, ca tot ce va însemna decizie a PNL să răspundă aşteptărilor colegilor noştri, pentru a ajunge cât mai rapid la aşteptările electoratului de dreapta", a spus Turcan, într-o conferință de presă care a avut loc luni la Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al PNL Sibiu.

Ea a adăugat că susţine două direcţii pentru partid – structurarea unei opoziţii eficiente faţă de PSD şi parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. 

"Două sunt direcţiile PNL pe care eu le voi susţine pentru a completa moţiunea lui Ludovic Orban. Prima este structurarea unei opoziţii eficiente faţă de PSD. PNL trebuie să fie liderul ferm, inteligent şi convingător al Dreptei. O Opoziţie de succes la PSD pregăteşte o alternativă clară la PSD şi perspectiva unei guvernări de succes. Dacă vrem să fim prima opţiune a românilor pentru viitoarea guvernare, trebuie să fim partidul în care îşi pun nădejdea cei mai mulţi dintre nemulţumiţii de proasta guvernare a PSD şi de acţiunile politice iresponsabile ale majorităţii actuale. Vom atinge acest deziderat doar dacă facem opoziţie fermă faţă de guvernarea Dragnea-Grindeanu şi de practicile politice toxice ale majorităţii PSD-ALDE", a explicat liderul liberal.

Ea a mai spus că opoziţia faţă de PSD "totală, solid argumentată şi desfăşurată pe toate sectoarele" nu este singura cale pentru a recâştiga sufragiile electoratului vizat, dar este obligatorie. 

"Programul, liniile de acţiune şi conduita PNL trebuie gândite prin corelare cu programul şi obiectivele fundamentale ale preşedintelui României. Principiile, valorile şi obiectivele cu care Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 trebuie să fie susţinute de PNL. Programul preşedintelui a fost votat de 6,2 milioane de români. Este programul pe care PNL l-a susţinut şi asumat în alegerile prezidenţiale din 2014. Este o datorie de onoare faţă de români, faţă de preşedinte şi faţă noi înşine să acţionăm politic în susţinerea programului preşedintelui României. (…) Trebuie să fim partenerul preşedintelui. Dar nu orice fel de partener. Nu unul slăbit, confuz şi cu procentele înjumătăţite. Ci unul puternic, modern, care crede şi susţine aceleaşi obiective, aceleaşi valori, aceeaşi direcţie pentru ţară", a concluzionat Raluca Turcan.

Trei candidați s-au înscris în cursa pentru șefia PNL: Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă. Congresul în care liberalii își vor alege viitorul președinte va avea loc pe 17 iunie la Romexpo.

Te-ar putea interesa și: