Călin Georgescu, după decizia istorică a CCR: Lucrurile nu vor rămâne cum dorește puterea de la București

Călin Georgescu, după decizia istorică a CCR: Lucrurile nu vor rămâne cum dorește puterea de la BucureștiCălin Georgescu. Sursa foto EVZ

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, a declarat, după decizia CCR de a anula alegerile, că România a scris istorie și că tot mapamondul știe ce s-a întâmplat.  „Am următoarea observație, ei în disperarea lor, fiindcă își văd periclitate  pozițiile și aceste sinecuri pe care le-au creat în timp și ceea ce se poate scoate la iveală în 35 de ani. Am următorul mesaj pentru ei, îi asigur că tot mapamondul știe ce se întâmplă în România.

Lucrurile nu vor rămâne cum dorește puterea de la București. CCR are nouă membri. Ei nu pot fi peste puterea a nouă milioane de oameni. Creează un dezechilibru celor trei puteri din stat. Poporul român este suveran și va rămâne suveran indiferent de cum vor ei să mă oprească. Nu mă vor putea opri și nu vor putea opri poporul român. Am făcut istorie, ei nu pot șterge istoria. Tot mapamondul e cu ochii pe România după această decizie barbară", a declarat Călin Georgescu la Realitate TV.

Despre acuzațiile legate de interfețele Rusiei, candidatul independent a declat că „toate sunt invenții, nu există așa ceva”.

„Eu nu am avut niciun fel de intervenție și am refuzat o lansare de carte pentru a nu afecta votul curat”, a mai spus Georgescu.

Călin Georgescu cere continuarea votului

Ulterior, Călin Georgescu a trimis un comunicat de presă în care cere BEC și AEP să nu oprească procesul de votare. Redăm integral mesajul lui Georgescu

Ca urmare a deciziei CCR, domnul Călin Georgescu doreşte să facă următoarele menţiuni în urma discuţiilor cu echipa juridică:

- Decizia CCR este într-adevăr obligatorie, dar în acelaşi timp, d.p.d.v. legal, trebuie menţionat faptul că nu există nicio sancţiune pentru nepunerea acesteia în aplicare. Astfel, decizia de a continua votul aparţine doar BEC şi AEP!

- Dacă BEC şi AEP respectă democraţia, atunci aceste două instituţii pot lăsa democraţia şi votul să se desfăşoare deoarece această decizie a lor nu este sancţionabilă d.p.d.v. legal de nicio altă instituţie.

- De asemenea, ATENŢIE, hotărarea CCR nu este contestabilă, în schimb, orice hotărâre a BEC sau AEP poate fi atacată de domnul Călin Georgescu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aspect care se va şi întâmpla, în numele poporului şi al democraţiei!

În concluzie, cerem membrilor BEC şi AEP să facă ceea ce este drept pentru poporul nostru şi să nu oprească procesul de votare.

Alegeri anulate în România

După o ședință de mai bine de 5 ore Curtea Constituțională a României (CCR) a hotărât anularea întregului proces electoral pentru alegerea Președintelui României.Decizia, luată cu unanimitate de voturi, are la bază atribuțiile prevăzute de art.146 lit.f) din Constituție, care conferă CCR responsabilitatea de a asigura corectitudinea și legalitatea procesului electoral.