Anunțul care sperie Europa. „Rusia își reface forțele pentru a ataca Alianța NATO”

Anunțul care sperie Europa. „Rusia își reface forțele pentru a ataca Alianța NATO” Vladimir Putin s-a înconjurat de apropiați în funcțiile importante. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Carsten Breuer, general-locotenent în armata Germaniei a declarat în timpul unei vizite în Polonia că Moscova poate inițiat un atac asupra Alianței NATO în următorii cinci sau opt ani, perioadă în care Federația Rusă își reconstruiește contingentul militar afectat de războiul din Ucraina.

Rusia ar putea lansa un atac asupra unui stat NATO

„Până atunci, pe baza analizei noastre, Rusia își va fi reconstituit propriile forțe într-o măsură în care ar putea fi posibil un atac împotriva teritoriului NATO. Nu spun că asta va avea loc, dar că ar putea fi posibil", a declarat generalul-locotenent Carsten Breuer în timpul vizitei sale din Polonia.

În pofida declarațiile belicoase la adresa Occidentului, Moscova respinge un astfel de scenariu în care Kremlinul va ataca în perioada următoare un stat membru NATO. O poziție pe care Vladimir Putin a exprimat-o luna trecută. În schimb, forțele aeriene ruse vor doborî avioane orice avion F-16 pe care blocul politico-militar îl va trimite în Ucraina.

Rusia poate ataca un stat NATO în următorii 5 ani

Sursă foto: Arhiva EvZ

Ucraina a pierdut o cincime din teritoriu

Rusia, cu o suprafață de peste 17 milioane de kilometri pătrați, este cel mai mare stat din lume și se învecniează cu șase națiuni europene: Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Au trecut mai bine de doi ani de când trupele trupele Kievului și ale Moscovei duc lupte grele pe frontul din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că în ziua cu numărul 783 de război balanța înclină în favoarea Rusiei, care câștigă tot mai mult teren pe frontul estic. Federația Rusă a capturat o cincime din teritoriul ucrainean, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată ilegal după un simulacru de referendum.

Război în Ucraina

Sursa foto: facebook

Rusia se învcinează cu șase state membre NATO

„Vedem că Rusia produce o mulțime de materiale de război și nu plasează tot acest material în prima linie în Ucraina... deci în 2029 trebuie să fim pregătiți", a adăugat generalul Breuer. Oficialii ucraineni estimează că forțele armate ruse sunt constituite dintr-un contingent de 800.000 de oameni.

Asta în condițiile în care în luna decembrie Putin a ordonat mobilizarea a încă 170.000 de soldați. La capitolul buget, Federația Rusăa a alocat în 2024 109 miliarde de dolari, o sumă de cel puțin două ori mai mare decât Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.