Evenimentul Zilei > Politica > Anunț ȘOC: Primarul ARESTAT de la Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ, poate candida din nou
Anunț ȘOC: Primarul ARESTAT de la Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ, poate candida din nou

Anunț ȘOC: Primarul ARESTAT de la Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ, poate candida din nou

Deputatul Nuțu Fonta, președintele UNPR Maramureș, a declarat că Biroul Electoral Municipal Baia Mare a admis, joi, candidatura primarului arestat Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat de edil la alegerile care vor avea loc la începutul verii.

”Biroul Electoral Municipal Baia Mare a acceptat candidatura luiCătălin Cherecheş pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare şi, după ce am primit rezultatul, am decis să anunţăm şi public acest lucru. Deci s-a admis candidatura la Primăria Baia Mare a lui Cătălin Cherecheş din partea UNPR. Avem acceptul şi pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare şi pentru Consiliul Judeţean Maramureş”, a declarat Fonta, potrivit Mediafax.

Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, de procurorii DNA, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată. El a fost prezentat Tribunalului Cluj în jurul orei 16:00 şi audierile au durat peste şase ore. Ce a declarat Cherecheș la ieșirea din sala de judecată.

După un proces care a durat câteva ore, primarul din Baia Mare a fost arestat pentru 30 de zile. El s-a comparat cu Isus Hristos.

”M-am așteptat să fiu arestat doar este campanie electorală. Totdeauna avem încredere în instanță. În perioada asta altul mai important a fost răstignit”, a spus primarul din Baia Mare, la ieșire din sala de judecată, fiind escortat de polițiștii DNA.