AnunȚ ISORIC pentru militari și polițiști. S-a schimbat STATUTUL. LEGE pentru MApN și MAI

AnunȚ ISORIC pentru militari și polițiști. S-a schimbat STATUTUL. LEGE pentru MApN și MAI

Legi care stabilesc drepturile militarilor și polițiștilor au fost modificate și publicate în Monitorul Oficial. Conform noilor prevederi, polițiștii și militarii care încasează compensații pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani pentru a-și cumpăra o locuință, acolo unde poate locui cu familia și nu neapărat în locul în care își desfășoară activitatea, ca și până acum.

Polițiștii și militarii care îndeplinesc condițiile necesare pentru acordarea compensației lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracțiuni din rată pentru achiziționarea unei locuințe cu credit ipotecar/imobiliar.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) transmite că, în Monitorul Oficial, a fost publicat, joi, 6 decembrie 2018, actul normativ prin care se modifică  Legea 360/2002 privind statutul polițistului,  Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști.

Până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensație pentru chirie, una dintre condiții era aceea ca polițistul/militarul să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actul normativ publicat astăzi în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensație (pentru achitarea ratei sau a unei fracțiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

La acest moment, aproximativ 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de compensație pentru chirie, suma lunară fiind de cca 9.100.000 lei. Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în același impact bugetar.

Modificarea legislativă este realizată la inițiativa Parlamentului României, iar Ministerul Afacerilor Interne va continua să susțină în mod activ și să propună inițiative legislative menite să vină în sprijinul propriilor angajați, în beneficiul cetățenilor și în sensul consolidării sistemului de ordine și siguranță publică.