Cele mai somptuase funeralii din ultima jumătate de secol, organizate pentru ultimul rege al României, Mihai I, a determinat autoritățile din București să ia o serie de măsuri, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Brigada Rutieră a Capitalei anunță că, în perioada 12-16 decembrie 2017, pentru buna desfășurare  a organizării funeraliilor Regelui Mihai I, se va restricţiona traficul rutier. Conform dispozi'iilor date de Prim[ria Capitalei, pe 12 decembrie va fi interzisă parcarea în zona adiacentă Palatului Regal pentru a permite accesul autoturismelor oficialilor și celor care vor fi prezenți la funeralii. Apoi, restricțiile vor fi impuse astfel:

 1. În data de 13 decembrie 2017, după orele 19.00, la momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricționat pe arterele ce converg către acesta, respectiv pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareșal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Șos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

  2. În data de 15 decembrie 2017, începând cu orele 16.00, se va restricționa traficul rutier și parcarea autovehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, precum și pe platoul de la baza acesteia și în zona Gării Băneasa, perimetrul delimitat de Str. Tipografilor și Gara CFR Băneasa.

  3. În data de 16 decembrie 2017, se va restricționa traficul rutier:

 • între orele 00.00 – 08.00, pe Calea Victoriei între Str. C.A.Rosetti și Aleea Kretzulescu, pe Str. Dem.I.Dobrescu între Bd. Nicolae Bălcescu și Calea Victoriei, precum și pe străzile care acced în acestea;
 • între orele 08.00 –  14.00, pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Str. Ion Câmpineanu, precum și pe străzile care acced în acest tronson, gradual în funcție de numărul participanțior;
 • începând cu orele 11.00, pe traseul de deplasare al cortegiului funerar către Palatul Patriarhiei, respectiv: Palatul Regal – Calea Victoriei – Spl. Independenței – Bd. Unirii – Aleea Colina Bucuriei.
 • începând cu orele 14.00, ambele sensuri, gradual, în funcție de viteza de deplasare, pe traseul de deplasare a cortegiului și pe străzile care acced în acesta de la Palatul Patriarhiei către Gara Băneasa, respectiv: Aleea Colina Bucuriei – Pod Șerban Vodă – Bd. I.C. Brătianu – Piața Universității – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Romană – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Piața Presei Libere – Șos. București-Ploiești – Fântâna Miorița  – Gara Băneasa, precum și pe Șos. București-Ploiești, între Piața Presei Libere și Pasajul Băneasa și Str. Tipografilor, între Șos. București-Ploiești și Bd. Poligrafiei.

Traficul pietonal va fi restricționat în data de 16 decembrie 2017, după cum urmează:

 • începând cu orele 00.00, până la defluirea totală a participanțior, pe trotuarul aferent Muzeului Național de Artă a României de pe Str. Știrbei Vodă și Calea Victoriei, până în dreptul Bisericii Kretzulescu;
 • începând cu orele 08.00, pe Aleea Colina Bucuriei, între Bd. Regina Maria și Palatul Patriarhiei, precum și pe Aleea Cristea Miron din Str. 11 Iunie, cu excepția riveranilor.

De asemenea, pentru buna desfășurare a activității din jurul Palatului Patriarhiei, în funcție de numărul participanților, traficul rutier va fi restricționat gradual pe următoarele artere:

 • Bd. Unirii, între Bd. I.C. Brătianu și Bd. Libertății;
 • Spl. Independenței, între Str. Halelor și Pod Șerban Vodă;
 • Str. Halelor către Spl. Independenței;
 • Bd. Regina Maria, între Bd. Libertății și Aleea Colina Bucuriei, cu excepția tramvaielor.

RUTE OCOLITOARE

 • Șos. București-Ploiești – Bd. Aerogării – Str. Cpt. Alexandru Șerbănescu – Str. Barbu Văcărescu – Șos. Ștefan cel Mare;
 • Piața Presei Libere – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu –  Bd. Ion Mihalache – Str. Buzești – Str. Berzei;
 • Piața Victoriei –  Str. Buzești – Str. Berzei;

Pentru buna desfășurare a traficului rutier, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să se deplaseze cu atenție, să respecte semnalele polițiștilor rutieri aflați pe traseul de deplasare și să folosească rutele ocolitoare.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.