Evenimentul Zilei > Horoscop > Anul Nou pe… Marte! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Anul Nou pe… Marte! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Anul Nou pe… Marte! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Nu intra în bătălie! Retrăge-te acum şi luptă mâine. Nu-ţi epuiza resursele, replierea fără pierderi pregătește viitorul succes! Astăzi prevezi spectrul unui posibil eșec, poate sentimental

Dacă sunteți în căutarea unui motiv pentru a sărbători, iată un An Nou fericit … pe Marte!

Pământul și Marte s-au format împreună din marea formațiune nebuloasă primordială, care a creat și Soarele nostru. Atât Pământul, cât și Marte, se crede că au o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani. Dar, la fel ca și pe Pământ, un sistem de calendar uman a fost stabilit și pentru Marte. Cel mai frecvent utilizat calendar al Pământului este calendarul gregorian. După cum știți, după acest calendar suntem în anul 2021.

Calendarul lui Marte este mult mai nou. Numărătoarea a început la Marte Anul 1, la echinocțiul de primăvară marțian nordic din 11 aprilie 1955. O furtună majoră de praf pe Marte a acoperit bună parte din planetă în a doua jumătate a acelui an (numită uneori marea furtună de praf din 1956 ). Ulterior, astronomii evrei au stabilit că Anul Nou marțian se sărbătorește trei zile, după modelul vechi iudaic, dar și celtic și persan. Și dacii sărbătoreau, ce aveau de sărbătorit, tot trei zile. 7 februarie 2021 marchează începutul anului 36 pe Marte, Anul Nou Marțian, care se sfârșește în sera zilei de astăzi, 9 februarie.

An nou fericit pe Marte!

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE