Antreprenor în robă Călugărul budist care a devenit milionar

Antreprenor în robă Călugărul budist care a devenit milionar

„Toți avem nevoie de puțin spațiu în capul nostru”. Cu această frază, bărbatul care și-a propus să-i ajute să se relaxeze pe directorii de firme, extrem de stresați de munca lor, a atras peste un milion de oameni din toată lumea.

Headspace, o aplicație pentru telefon sau calculator (headspace. com), a transformat nu doar viața celor care o folosesc, ci și pe cea a creatorului său, Andy Puddicombe. Povestea a fost publicată, săptămnâna aceasta, de Daily Telegraph.

Născut în Bristol, Anglia, Andy a reușit să aducă meditația în atenția mai multor oameni decât și-ar fi închipuit vreodată: a inventat o aplicație care să-i ajute să facă față stresului și greutăților de zi cu zi și acest „instrument” a ajuns un fenomen global, care valorează în prezent 25 de milioane de lire sterline.

Aplicația este utilizată în 150 de țări și are o mulțime de fani printre celebrități, printre care actrițele Emma Watson și Gwyneth Paltrow. Vedetele, dar nu numai ele, mărturisesc că cele 10 minute pe zi, cât stau cu căștile pe urechi și meditează, fac minuni pentru calmul lor.

Andy (41 de ani), soția lui și bebelușul lor, Harley, care trăiesc în Los Angeles, cu siguranță se bucură de acest succes. Dar lucrurile n-au stat atât de bine mereu. Andy Puddicombe a fost extrem de sărac și a făcut de toate, timp de 10 ani: a predat engleză în Rusia și a fost cameraman pe un vas de croazieră în Caraibe.

Milionar „din întâmplare”

Acum, Andy se bucură de o viață elegantă și se plimbă între birourile din Londra și reședința luxoasă din L.A., unde oferă starurilor de la Hollywood îndrumare spirituală. Andy spune că a devenit milionar întâmplător, iar banii nu sunt scopul lui în viață. Când avea 11 ani, mama l-a dus la un curs de relaxare. Și-a dat seama atunci că o minte liniștită poate ajuta o persoană să se simtă mai bine. „Înainte de a deveni student, am fost implicat întrun accident, în care doi prieteni ai mei au murit. La 22 de ani am trecut printr-un fel de criză a vârstei de mijloc”, mărturisește călugărul- antreprenor. A plecat în Himalaya, a vrut să devină călugăr budist și medita 18 ore pe zi. Prietenii și familia credeau că a înnebunit sau că a căzut în depresie.

În 2004, a decis să se întoarcă la Londra. A oferit corporatiștilor ateliere de relaxare mentală, pentru 250 de lire sterline pe lună. În 2014, Headspace a devenit a patra aplicație pe lista celor mai apreciate din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News