Evenimentul Zilei > Justitie > Antrenorul acuzat de viol a recunoscut că a avut relații sexuale cu elevele
Antrenorul acuzat de viol a recunoscut că a avut relații sexuale cu elevele

Antrenorul acuzat de viol a recunoscut că a avut relații sexuale cu elevele

Antrenorul de handbal Ion Țibru, arestat, joi, după ce ar fi violat șapte eleve cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, și-a recunoscut faptele, susțin surse judiciare.

 Țibru se consideră, însă, nevinovat, pentru că, a susținut el, fetele ar fi fost de acord să întrețină relații sexuale cu el. În vârstă de 65 de ani, antrenorul activa la Clubul Sportiv de Handbal al Municipiului București.

Are o fetiță de 11 ani

O plângere depusă pe numele lui a fost înregistrată în luna decembrie a anului trecut, când, mama unei eleve pe care o antrena s-a plâns că fiica ei a fost abuzată sexual de antrenorul de handbal. Joi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București, ofițerii de la Investigații Criminale din Poliția Capitalei au reușit să-l prindă în flagrant pe Țibru, care a fost arestat pentru 30 de zile.

Antrenorul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu elevele, dar a precizat că nu a forțat pe nimeni. Elevele au declarat că Țibru profita de ele în timpul ședințelor de masaj, care aveau loc în vestiarul său. Victimele erau, în general, fete provenite din familii cu părinți plecați în străinănate, iar acesta reușise să le convingă să nu povestească despre ce se întâmpla la masaj. Ion Țibru este divorțat și are doi copii – un băiat de 40 de ani și o fată de 11 ani. Magistrații Judecătoriei Sectorului 6 au admis, vineri, propunerea de arestare formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și a dispus arestarea preventivă a lui Ion Țibru pentru 30 zile.