Evenimentul Zilei > Justitie > ANTRENORI de sex de la INTERLOPI. Rețeaua de PROXENEȚI cu SĂLI DE FORȚĂ. Câștigau sume URIAȘE de BANI
ANTRENORI de sex de la INTERLOPI. Rețeaua de PROXENEȚI cu SĂLI DE FORȚĂ. Câștigau sume URIAȘE de BANI

ANTRENORI de sex de la INTERLOPI. Rețeaua de PROXENEȚI cu SĂLI DE FORȚĂ. Câștigau sume URIAȘE de BANI

Antrenori de sex sau muncitori era oferta „generoasă” a unor interlopi. Proxeneții și-au dezvoltat o rețea de prostituție în patru județe și, ca să nu fie prinși, foloseau un limbaj codificat. Infractorii câștigau sume uriașe de bani pe urma femeilor pe care le exploatau sexual. Detalii uluitoare ies la iveală din ancheta procurorilor DIICOT care a pus capăt activității infracționale a trei hunedoreni și a unui vâlcean, care făceau parte din gruparea de proxeneți.

Antrenori de sex sau muncitori de la interlopi. Așa erau denumite prostituatele de către un grup de proxeneți, din județul Hunedoara. Infractorii și-au dezvoltat o rețea în mai multe județe unde închiriau apartamente pe care le denumeau sere sau săli de forță, în limbaj codificat, atunci când vorbeau între ei. Din probele strânse de procurorii DIICOT reiese că, numai din exploatarea sexuală a uneia dintre femei au obținut un venit de peste 10.000 de euro pe lună.

Racolarea clienților se făcea prin mica publicitate. Pe unele dintre femei le țineau fără să le dea niciun ban. Altele, „escorte de lux”, erau taxate cu 500 de lei pe zi.

Cei vizați de anchetatori sunt Domiţian-Gheorghe Săran, Petru-Costel Pienar, Florin-Marius Borşoş şi Daniel Lazăr. Primii teri sunt din Deva, iar al patrulea din Râmnicu-Vâlcea.

Niciunul dintre ei nu muncește. Însă, anchetatorii au descoperit un fapt șocant.

Din declaraţia uneia dintre tinerele obligate să se prostitueze în folosul interlopilor  rezultă că, în perioada august 2016 – aprilie 2017, fata a realizat câştiguri  în valoare de 375.000 lei din practicarea prostituţiei, iar sumele de bani au fost încasate de Daniel Lazăr.  Un calcul simplu arată o sumă fabuloasă: peste 83.000 de euro, în opt luni, adică peste 10.000 de euro pe lună.

 

Liderul grupului, Domiţian-Gheorghe Săran, coordona acţiunile celorlalţi „locotenenți” ai grupului. Oamenii lui Săran aveau grijă de supravegherea tinerelor, le indica magazinele de unde să  cumpere mâncare pentru a fi mai ieftin, se preocupa de închirierea de apartamente, de transportul dintr-o locaţie în alta precum şi racolarea de clienţi prin promovarea pe site-uri de publicitate a unor anunţuri cu oferte sexuale.

DIICOT precizează că proxeneții au închiriat diferite apartamente pe raza judeţelor Hunedoara, Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, de regulă pe numele fetelor, pentru a nu atrage atenţia asupra lor şi pentru a nu se putea stabili o legătură ei și prostituate.  Interlopii mutau bordelurile în funcție de „cerințele pieței”. Dacă nu se câștiga într-un oraș, închiriau apartamente într-altul.

Cei patru proxeneți foloseau un limbaj codat, respectiv: apartamentele în care se practica prostituţia erau denumite „sală de forţă” sau „seră”, prostituatele erau  numite „antrenori” sau „muncitori”, atribuindu-li-se totodată nume de bărbaţi.

 Până în prezent au fost identificate un număr de cinci locaţii în municipiul Deva unde fetele practicau relaţii sexuale contra cost, un apartament în municipiul Alba-Iulia,  două apartamente în municipiul Reşiţa şi o locaţie în Râmnicu-Vâlcea.

Suspecţii au fost conduşi sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.