Unul dintre fanii Antoniei a fost de părere că pupatul pe buze, între copil și părinte, este foarte urât. Iar iubirea pentru propriul copil, transmite aceeași persoană, poate fi transmisă și altfe, scrie cancan.ro

Urât este pupatul asta pe buze între copil și părinte ! Se poate și altfel să îți demonstrezi iubirea!”. Pe de altă parte, Antonia este lăudată fiindcă are un copil așa frumos, primind aprecieri, la rândul ei. Mai mult, prietenul virtual întreabă, retoric, dacă nu a contestat nimeni gestul Antoniei.

„Cum, încă nu a sărit nimeni cu gura ca îți pupi copilul pe buze???? Înseamnaă că ești urmarită doar de oameni întregi la cap. Frumoși amândoi”

Ce spun specialiștii

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că – în timpul unui sărut pe gură de 10 secunde – se face un transfer de până la 80 de milioane de bacterii către cealaltă persoană. 

Sistemul imunitar al unui copil nu este încă pe deplin matur – nivelul de anticorpi dobândiţi în uter scade încet, iar el încă nu şi-a dezvoltat propriul mecanism de apărare, aşa cum funcţionează el la copiii mai mari şi la adulţi. Prin urmare, chiar şi un sărut inofensiv poate afecta copilul.

Specialiștii recomandă părinților să nu sărute pe copilul, mai ales atunci când există o rana deschisă, cum ar fi herpesul. Sunt multe alte locuri „mai sigure” pentru pupat, cum sunt mâinile, picioarele sau fruntea copilului.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: