Întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Victor Ponta privind posibilitatea candidaturii sale la Preşedinţie, Crin Antonescu a spus că mulţi dintre cetăţenii României ştiu că decizia în acest sens este luată cu mult înainte de ruperea USL.

"Este dreptul domniei sale (dreptul lui Victor Ponta de a candida – n.r.), spun asta din capul locului. Mie nu-mi pare de bun gust, e o altă formă de ipocrizie, repet e dreptul domniei sale să o aleagă. După părerea mea, cei mai mulţi dintre cetăţenii României, că sunt simpatizaţi PSD, că antipatizează PSD-ul, că sunt indiferenţi, ştiu toţi că de mult această hotărâre este luată, de foarte multă vreme, mult înainte de ruperea Uniunii Social Liberale. Asistăm acum la un ritual de tip post-comunist pesedist, ritual în care poporul roagă partidul, partidul roagă pe domnul Ponta, domnul Ponta se duce şi cere voie la PC şi aşa mai departe", a declarat Crin Antonescu, citat de mediafax.ro.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunțat, ieri, la lansarea candidaților alianței PSD-UNPR-PC pentru eruoparlamentare, că este dispus să candideze la prezidențiale, dacă i se va cere acest lucru.