Evenimentul ZileiPoliticaAntonescu ştie că soarta sa stă în europarlamentare

Antonescu ştie că soarta sa stă în europarlamentare

Antonescu ştie că soarta sa stă în europarlamentare
Liderul PNL este încolţit din două direcţii. Eforturile lui Victor Ponta de a demobiliza PNL continuă, iar fostul liberal Sorin Ilieşiu cere Congres extraordinar pentru refacerea USL.

Crin Antonescu e conştient de strategia PSD şi în special a lui Victor Ponta de a-i destructura partidul după alegerile europarlamentare. Mai mult, e convins că premierul le va face declaraţii de dragoste mult timp de acum încolo liberalilor, aşteptând ca aceştia să înregistreze un eşec la europarlamentare, iar membrii PNL care nu vor dori să se alăture PDL şi PMP în cursa pentru prezidenţiale să vină alături de ei.
Ieri, Ponta şi-a continuat atacurile, transmiţându-le pe Facebook, militanţilor şi votanţilor PNL că se bazează pe ei. Antonescu n-a vrut să răspundă "consemnărilor" de pe Facebook ale lui Ponta, dar, i-a transmis, din nou, aseară, că PNL-ul este şi va fi pentru următorii doi ani principalul adversar politic al PSD-ului.
"Viitorul meu politic depinde de europarlamentare, pentru că PNL-ul trebuie să treacă un prag. (…) Speranţa lui Ponta că nu vom face 25% la europaralamentare, că vom face un scor slab, este o speranţă care vom vedea cum se finalizează", a spus Antonescu.
Acesta a ţinut să sublinieze că "inventarea lui Tăriceanu ca magnet pentru liberalii nemulţumiţi n-a funcţionat". El i-a recomandat lui Ponta să "ia act de realitatea politică, pe care el a generat-o".
Ilieşiu vrea înapoi în PNL, dar fără Antonescu
Paie pe foc a pus ieri şi senatorul Sorin Ilieşiu, care a transmis o scrisoare deschisă Delegaţiei Permanente a PNL, prin care le cere liberalilor să îl reprimească în partid. Acesta a susţinut că a fost exclus din PNL "la propunerea abuzivă" a lui Crin Antonescu şi le cere liberalilor să îl reprimească în partid şi să organizeze un Congres extraordinar pentru refacerea USL şi revenirea la guvernare, iar Antonescu "să facă un pas înapoi".
Quintus: Dacă nu luăm 20% plecăm acasă
Că soarta PNL stă în scrutinul de la europarlamentare este un fapt recunoscut şi de preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. "Situaţia aceasta delicată am trăit-o de când mă ştiu în PNL, că mai mult în opoziţie am fost decât la putere. Pentru partid este bine să fim în opoziţie, ne întărim mai mult, când suntem la guvernare ne ocupăm de alte treburi decât acelea ale partidului, încât nu socotesc o situaţie dificilă. Este un moment pe care sunt sigur că îl vom trece şi, aşa cum spunea şi preşedintele partidului, dacă nu luăm 20% ne ducem acasă", a spus seniorul liberal, întrebat ce sfat are pentru PNL.
Diaconu, scos de pe liste
Conducerea PNL a decis, ieri, scoaterea lui Mircea Diaconu de pe lista iniţială de candidaţi stabilită pentru alegerile europarlamentare. "S-a dat un vot. S-a prezentat situaţia. Am luat act de comunicatul ANI şi de sentinţa ÎCCJ. A fost un vot, un vot secret. 39 de colegi s-au pronunţat pentru retragerea lui Mircea Diaconu din listă, 18 pentru", a spus Crin Antonescu.
Potrivit deciziei din BPN, în locul lui Diaconu pe lista la europarlamentare va urca Eduard Hellvig, următorul pe lista decisă iniţial. Diaconu a plecat din sala de sedinţă fără să facă declaraţii, dar, într-un interviu acordat, ieri dimineaţă, RFI, se declara‚ "incompatibilul de serviciu al României’’.
CITIȚI ȘI:

  • Ponta: Mă bazez în continuare pe liderii și votanții PNL. VEZI ce spune Antonescu
  • Mircea Diaconu, scos de pe lista liberalilor pentru PE
  • Mircea Ionescu Quintus: "Dacă nu luăm 20% la europarlamentare ne ducem acasă"

Accesează: