„Mie îmi pare rău şi pentru Ponta. Ponta s-a pierdut (…). Îmi pare că şansele de a câştiga preşedinţia i se împuţinează – şi ăsta e un lucru bun. Deşi are foarte multe atuuri în mână, îmi pare că le joacă rău, îmi pare că face greşeli, îmi pare că încearcă să evite nişte împrejurări pe care ar trebui să le tranşeze ca lider şi îmi pare că nu poate să ţină piept propriului partid, ceea ce, cum ştim de la Adrian Năstaseîncoace, i-a cam făcut pe pesedişti să piardă preşedinţia”, a spus Antonescu la TVR 1.

„Domnul Ponta nu e un curajos. Are temeri foarte serioase şi chiar dacă are în spate ditamai armata, are ditamai Antena, are ditamai, numai chestii ditamai are în spate, nu e un om care să doarmă liniştit”, a mai spus fostul lider PNL.

El a subliniat că nu are nicio relaţie cu Ponta, chiar dacă a vorbit la telefon cu premierul, care l-a sunat să îl felicite cu ocazia zilei sale de naştere. „A dat omul un telefon, i-am mulţumit, i-am urat şi eu toate cele bune. Nu există niciun fel de relaţie. Între persoanele fizice, dacă se întâlnesc pe undeva sau dacă domnul Ponta mă sună, îi răspund. Dacă îl sun – dar nu-l sun – îmi răspunde. Dar nu avem nicio altă relaţie”, a mai spus Antonescu.