ANSA: SUA: Peste un milion de cazuri de coronavirus în cinci zile 

ANSA: SUA: Peste un milion de cazuri de coronavirus în cinci zile 

ANSA (Italia) - Statele Unite au înregistrat peste un milion de cazuri de coronavirus în primele cinci zile ale lunii decembrie, iar sâmbătă numărul de noi infectări a depășit 200.000 pentru a patra zi consecutiv, relatează Universitatea Johns Hopkins, conform CNN.

Între timp, programul rusesc de vaccinare anti-Covid a început la Moscova, cu vaccinul Sputnik V autorizat în august.

Potrivit relatărilor BBC, mii de persoane sunt deja pe listă pentru a primi, în acest weekend, prima din cele două doze: Guvernul va acorda prioritate persoanelor cele mai expuse la risc, precum lucrătorii din domeniul sănătății, asistenții sociali și personalul școlar. 

Ce a dezvăluit ultimul studiu despre COVID

 Un nou studiu realizat în Statele Unite pare să fi găsit un medicament care ar putea opri infecția cu coronavirus la om. Publicat de cercetătorii de la Georgia State University în Nature Microbiology, raportul evidențiază eficacitatea medicamentului în doar 24 de ore: elementul în cauză este o moleculă, numită molnupiravir (Mk-4482 / Eidd-2801) și a fost testată deja pe animale de Richard Plemper și echipa sa de cercetători. Molecula pare a fi eficientă atât împotriva Covid-19, cât și împotriva altor virusuri Rna: în ceea ce privește rezultatele testelor, medicamentul a dat semnale excelente la mai mulţi dihori care au contractat noul coronavirus.

Animalelor li s-a administrat molecula molnupiravir de două ori pe zi pe cale orală. „Am testat eficacitatea molnupiravirului în scopuri terapeutice pentru a atenua infecția și a bloca transmiterea acesteia alegând aceste animale deoarece transmit cu ușurință virusul, dar au simptome clinice minime, iar acest lucru este foarte asemănător cu ceea ce se întâmplă în propagarea virusului la om în rândul adulților tineri”, a explicat Robert Cox, unul dintre principalii autori ai studiului.

Prin urmare, testele s-au dovedit decisive în prevenirea evoluției noului coronavirus către forme mai grave și, după aproximativ 24 de ore, posibilitatea de transmitere a virusului a fost practic blocată. „Când am pus animalele infectate în aceeași cușcă și le-am tratat împreună cu dihorii netratați, nimeni nu a fost infectat, în timp ce în studiul de control au fost infectate toate contactele dihorilor care primiseră un placebo”, spune Josef Wolf, unul dintre autorii studiului.

Potrivit experților, acestea sunt date relevante care - dacă ar primi alte confirmări - i-ar putea ajuta pe pacienții infectați cu noul coronavirus să devină necontagioși în doar 24 de ore. Din păcate, studiul se află de-abia în doua fază și, înainte de a fi considerat de încredere, va trebui să treacă şi de cea de-a treia.

https://www.ilmessaggero.it/salute/ricerca/covid_farmaco_blocca_contagio_trasmissione_news_4_dicembre_2020-5626048.html

https://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2020/12/06/covid-usa-oltre-un-milione-di-casi-in-5-giorni_61f09460-e466-413c-b8a3-34db0f815885.html

Traducerea: Oana Avram/oavram/cciulu

Ne puteți urmări și pe Google News