Proiecte pentru școlile din comuna Snagov. Promisiunile primarului Anghel Mihai

Proiecte pentru școlile din comuna Snagov. Promisiunile primarului Anghel Mihai Sursa foto: Dreamstime.com

Anghel Mihai, primarul comunei Snagov, și-a prezentat progresele făcute în cei aproape patru ani de mandat, după ce, spune el, anumite persoane au ieșit să-l denigreze și să-l acuze că nu s-a ținut de promisiunile făcute.

Anghel Mihai s-a concentrat în special pe progresele realizate în sectorul educațional, subliniind că educația și copiii au fost, sunt și vor fi mereu o prioritate. El a evidențiat implicarea sa constantă în sprijinirea procesului educațional al acestora, manifestată în toți anii în care a fost la cârma Snagovului.

Anghel Marian prezintă progresul în educație al Snagovului

Edilul a pornit inițial de la a prezenta progresele făcute în privința construirii liceului „Mihail Kogălniceanu”. Chiar dacă, spune Anghel Mihai, procesul a durat doi-trei ani, nu a fost vina lui, iar birocrația a fost principala cauză a tergiversării lucrărilor.

„Dar EU NU MINT! Eu vorbesc pe documente și fapte și doar atunci când am ajuns în faza în care știu clar că se vor face! Iar astfel de proiecte durează între 2-3 ani de la primul document făcut până la trecerea la treabă efectiv. O știe oricine a făcut un proiect în administrația locală, centrală, etc. Nu sunt vorbe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta este procesul, birocrația, procedurile, șamd, care NU țin de mine ca primar și nici de primărie. Noi am executat instant orice ni s-a cerut în cadrul proceselor derulate pentru implementarea de proiecte, pentru că ne dorim ca munca depusă de noi să aibă finalitate pentru cetățean și comunitate. Și pentru a demonstra că se poate.

Prin urmare, proiectul de construcție a noului liceu, a cărui denumire este „Reabilitare si extindere Campus Școlar - Liceul „Mihail Kogălniceanu”, comuna Snagov, județul Ilfov”, are o valoare de 36.238.623,10 lei, fără TVA, conform datelor extrase din caietul de sarcini”, a transmis Anghel Mihai.

 

Anghel Mihai

Sursa foto: Facebook/ Anghel Mihai

Alte trei proiecte prin PNRR sunt în desfășurare

Edilul a reamintit că în prezent sunt în curs de desfășurare alte trei proiecte prin PNRR, tot în domeniul educațional.

Prin primul proiect, în valoare de 250.000 de euro, denumit „LUDOTECA Snagov – Model de educație timpurie”, se urmărește construirea unei săli de curs dedicate copiilor preșcolari, în vârstă de 3-6 ani.

Aici, aceștia vor avea acces la un sistem educațional axat pe joc, echipat cu tehnologie modernă, precum și module de instruire concepute pentru a stimula dezvoltarea abilităților și a gândirii lor.

Un al doilea proiect în valoare de 456.000 euro fără TVA, aflat în faza de licitație, vizează achiziționarea de mobilier și echipamente pentru școli. Acest proiect, structurat pe mai multe componente, cuprinde pe de o parte achiziția de mobilier școlar și materiale didactice, iar pe de altă parte echipamente IT, inclusiv table interactive, destinate utilizării în procesul educațional.

În sfârșit, cel de-al treilea proiect, spune Anghel Mihai, evaluat la 120.000 de euro, are ca obiectiv construirea a două Laboratoare Inteligente (SMART LAB) în cadrul liceului.

Aceste laboratoare de robotică vor fi echipate cu tehnologie de realitate virtuală (VR - Virtual Reality) de ultimă generație și imprimante 3D, care vor permite, de exemplu, imprimarea unui organ uman în 3D în timpul orelor de anatomie.

Anghel Mihai

Școli moderne. Sursa Foto -Dreamstime

Alte acțiuni întreprinse în domeniul educațional de edilul Anghel Mihai

Primarul comunei Snagov a subliniat, de asemenea, că în fiecare an, începând din 2020, s-a asigurat că procesul educațional este facilitat în cel mai bun mod posibil, asigurându-se că nu le lipsește nimic copiilor în ceea ce privește pregătirea, prin alocarea de fonduri din bugetul local.

Toate aceste eforturi s-au concretizat prin:

  • Reabilitarea spațiilor și a sălilor de curs, igienizare și asigurarea funcționării echipamentelor la fiecare început de an școlar, cât și pe parcursul acestuia;
  • Dotarea cu mobilier nou specific sălilor de curs în fiecare dintre cele trei școli (bănci și scaune noi);
  • Mobilier nou în cadrul grădiniței Tâncăbești și dotarea unei săli pentru after school cu program prelungit (paturi și mobilier aferent);
  • Totodată pentru a sprijini părinții, am făcut toate demersurile pentru a deschide și am deschis în 2022, grupa de program prelungit a Grădiniței din Tâncăbești, iar în momentul de față suntem în etapa de obținere a ordinului de ministru pentru deschiderea Grădiniței cu program normal, 4 grupe de preșcolari, din Ghermănești.

Printre altele, Anghel Marian amintește de crearea a două locuri de joacă în curțile școlilor Ciofliceni și Tâncăbești, punerea unui mijloc de transport (microbuz alb) la dispoziția școlilor pentru transportul copiilor și asigurarea an de an a „Primului ghiozdan” pentru fiecare elev de la clasele I-VIII.

„​Iar celor care mă denigrează și care subestimează inteligența oamenilor care văd cu adevărat ceea ce se întâmplă, le doresc sănătate și liniște sufletească, pentru că Dumnezeu dă fiecăruia după suflet și simțiri, dar și după fapte”, a mai transmis Anghel Mihai, edilul Snagovului pe Facebook.