X

Angela Merkel subiect de film. Un român joacă rolul lui Viktor Orban

Autor: Mihnea Tălău / Data publicarii: 10-07-2019 18:07

Un film despre cancelarul german Angela Merkel, a cărui acțiune este plasată în vara anului 2015 și prezintă etapele care au dus la deschiderea granițelor Germaniei unui milion de refugiați sirieni, este în curs de pregătire, iar din distribuția lugmetrajului face parte și actorul român Radu Bânzaru.

 

Lungmetrajul este bazat pe „Die Getriebenen/ The Driven”, un bestseller al jurnalistului german Robin Alexander, și prezintă momentele care au marcat poate cea mai importantă decizie din viața cancelarului.Atunci când milioane de persoane care fugeau de războiul civil din Siria au început să invadeze Europa, cancelarul german, celebră pentru abordarea atentă și analitică în ceea ce privește politica, a luat o decizie surprinzătoare – poate unică în ceea ce privește liderii vestici -, aceea de a deschide granițele. Deși a fost lăudată pentru latura morală a deciziei luate în vreme de criză, Merkel a fost afectată din punct de vedere politic. Mai mult, decizia ei a dus la întărirea influenței extremei dreapta în Germania, scrie hotnews.ro.
Din distribuția filmului mai fac parte actorii Josef Bierbichler, Timo Dierkes, dar și Radu Bânzaru, în rolul lui Viktor Orban.

În vârstă de 51 de ani, Radu Bânzaru a mai jucat în filme precum „The Whistleblower” (2010), de Larysa Kondracki, alături de staruri precum Rachel Weisz, Monica Bellucci și Vanessa Redgrave, „Toni Erdmann” (2016), de Maren Ade, și „Triunghiul morții” (1999), de Sergiu Nicolaescu.

În vârstă de 64 de ani, Angela Merkel este cancelar al Germaniei din 2005. Este considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.