Evenimentul Zilei > Social > Andronescu se plânge că școala românească scoate elevi agramați. Ce a postat șefa MEN pe Facebook
Andronescu se plânge că școala românească scoate elevi agramați. Ce a postat șefa MEN pe Facebook

Andronescu se plânge că școala românească scoate elevi agramați. Ce a postat șefa MEN pe Facebook

După prima probă a examenului de Evaluare Națională, la Limba și literatura română, Ecaterina Andronescu s-a plâns că a primit mesaje agramate de la elevi.

Mai jos redăm declarațiile sale:

„Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai scrieți mesaje cu această cerință, pentru că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp, când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede”, a spus Ecaterina Andronescu.

 

„Dragii mei absolvenți de gimnaziu, sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte și, de asemenea, că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Marți, 18 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a – proba de Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 146.553 de candidați.