Andrei Konchalovsky vine la Bucureşti

Celebrul cineast a reconfirmat prezenţa la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti" (11- 17 aprilie, Cinema Studio, NCRR şi Sala Elvira Popescu).

Marele regizor rus a acceptat încă de anul trecut invitaţia, când a renunţat la un alt eveniment de gen din străinătate pentru a fi prezent la Bucureşti, însă norul de cenuşă care a perturbat traficul aerian din Europa l-a ţinut departe de România.

Cele trei zile ale vizitei sale la Bucureşti vor fi dedicate studenţilor, cinefililor şi mass-media. Sâmbătă, 16 aprilie, în incinta Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" (UNATC), sala "Ileana Berlogia", începând cu orele 11.30, Konchalovsky va susţine o conferinţă de presă, urmată de masterclassul "Life and Its Reflections". În prezenţa invitaţilor şi a mass media, UNATC îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Ca şi masterclass-ul susţinut de către fratele său, Nikita Mihalkov, "Life and its Reflections" se adresează tuturor iubitorilor de film, intrarea fiind gratuită, prin înscriere online la adresa de email office@b-est.ro până pe data de 10 aprilie. Accesul în sală va fi permis in limita locurilor disponibile.

Descendent al unei familii de scriitori şi artişti din Moscova, Andrei Konchalovsky a devenit celebru cu "Unchiul Vanea", film ce avea să devină a doua mare capodoperă a cinematografiei ruse după "Zboară cocorii". A continuat seria succeselor cu "Siberiada", film răsplătit cu premiul special al juriului la Cannes şi care l-a propulsat în lumea elitelor de la Hollywood, unde a regizat "Maria's Lovers", "Runaway Train", "Duet for One", "Homer and Eddie", "Tango & Cash". Întors la Moscova după un deceniu de succes hollywoodian, Konchalovsky a reuşit un nou succes, "Glyanets", producţie prezentată în exclusivitate în România la ediţia de anul trecut a festivalului.

La Bucureşti, regizorul va veni împreună cu soţia sa, actriţa şi prezentatoarea de televiziune, Yulia Vysotskaya. Konchalovsky va prezenta publicului bucureştean două dintre cele mai cunoscute realizări ale sale, capodopere ale cinematografului rus: "Un Cuib de Nobili" şi "Siberiada".

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/EzbekRD7TCE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>