Andrei Caramitru este politician de puțin timp, dar s-a lansat prin câteva atacuri virulente și extremiste pe Facebook. Acesta ar putea declanșa un război chiar în interiorul formațiunii sale, USR. Mișcarea ar veni într-o succesiune firească: după ce a amenințat adversarii politici cu arestarea prin OUG, și-a atacat aliații, acuzând PNL de sabotaj media.

Atacul din interiorul USR ar putea fi lansat la adresa lui Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în guvernul Cioloș, pe tema concursurilor de management în teatre. 

„A mai fost un moment, în care domnul Caramitru a intrat „în război” – aşa s-a exprimat el – cu fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, pe tema concursurilor de manageriat: dacă e bine să se deschidă concursurile. (…) A fost o şedinţă cu toată lumea în care conducerea (Teatrului Național-n.red.) a cerut pur şi simplu întregului colectiv artistic şi tehnic să fim alături de direcţie în acest război cu ministrul Culturii. Aici, chiar: ce treabă avem noi cu asta? Foarte bine, domnul Caramitru n-a fost de acord cu asta, dar nu înţeleg de ce a trebuit să ne implice pe noi”, povestea Mihai Călin într-un interviu publicat în 2017.

Ce are a face, însă, directorul TNB,  Ion Caramitru cu Andrei Caramitru, politicianul USR? Dincolo de relația de familie dintre cei doi, există și o legătură politică, informează DCNews.

În 2016, presa scria despre legăturile de afaceri ale unuia dintre fiii lui Caramitru cu patronul firmei care vindea biletele pentru FNT, organizat de UNITER, al cărei președinte este Ion Caramitru.

UNITER a fost acuzată că ar fi atribuit contractul pentru vânzarea de bilete la Festivalul National de Teatru (FNT) unei companii recent înființate și fără referințe. Patronul acestei firmei se aflase în relații de afaceri cu unul dintre copiii lui Ion Caramitru, iar Andrei Caramitru era menționat în relatările presei ca implicat personal în discuțiile tehnice și de negociere cu banca pentru implementarea sistemului de plăți online (fiind menținut în copie la corespondența  firmei cu banca, în vara anului 2015).