Evenimentul Zilei > Politica > Andrei Baciu, ministrul propus la Sănătate, a fost retras
Andrei Baciu, ministrul propus la Sănătate, a fost retras

Andrei Baciu, ministrul propus la Sănătate, a fost retras

Andrei Baciu, ministru propus la Sănătate a fost retras de pe lista de propuneri pentru Guvernul Cioloş în urma apariţiei unor fotografii în ţinute fie extravagante, fie sumare, doar în lenjerie, pe site-urile de socializare.

Baciu a apărut într-o prezentare a creatorului de modă Florin Dobre. Ca urmare a apariţiilor fotografiilor şi a comentarilor de care au fost insoţite, tânărul medic rezident fost retras de pe lista de propuneri pentru Guvernul Cioloş.

Andrei Baciu are 29 de ani şi este preşedintele Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor. El a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, a fost medic rezident la Secţia de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Fundeni, din ianuarie până în martie 2012, iar din aprilie 2012 până în mai 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franţa.
 
De asemenea, a lucrat în domeniul chirurgie toracică la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", din aprilie până în septembrie 2015, şi în domeniul chirurgie generală, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, din august 2014 până în martie 2015. A participat la programe de training şi la conferinţe pe teme de chirurgie cardiacă şi toracica în Olanda, Italia, Franţa şi Marea Britanie.