Evenimentul Zilei > Social > André Rieu va concerta în România, în vara anului viitor
André Rieu va concerta în România, în vara anului viitor

André Rieu va concerta în România, în vara anului viitor

Celebrul violonist André Rieu a zburat pentru o zi în România pentru a anunța personal concertul său pe care-l va susține în Piața Constituției, alături de Johann Strauss Orchestra.

Un artist desăvârșit, un om a cărui inimă este atât de mare încât poate cuprinde întreaga lume. Aceste cuvinte îl descriu perfect pe olandezul André Rieu, așa cum a apărut la conferința de presă de la Ateneul Român ieri, 9 decembrie. De ce a ales România? „De câte ori cântam la Viena și-i întrebam pe spectatori «De unde sunteți?”, aceștia răspundeau: «…Din România!» La Budapesta întrebam la fel și mi se răspundea: «Din România». A urmat Istanbul și n-o să ghiciți! Da, mi s-a răspuns: «Din România ». Atunci am spus că e timpul să vizitez România. Astăzi am venit special să anunț că în vară, pe 13 iunie 2015, voi concerta în Piața Constituției. Aștept cu nerăbdare să cânt pentru români”.

Violonistul iubește România

Experiența sa în ultimii doi ani cu publicul din România a fost una extraordinară și speră că în vară va fi o adevărată fiesta pe străzile Bucureștiului: „Am aflat că românii sunt emoționali, au sânge latin. Eu, la fel. Așa că îmi voi deschide inima în fața românilor, iar dacă eu fac asta, și românii vor face același lucru. Va fi multă iubire în acea seară. Acesta este scopul meu, să vă bucurați de muzică și de iubirea pe care acea seară o va aduce”. Bineînțeles că va interpreta și câteva piese muzicale românești cunoscute, dar nu știe încă pe care să le aleagă. Nu-i place să facă planuri, de fiecare dată trăiește clipa. Se simte extraordinar pe scenă. „Văd oamenii din public care la începutul concertului își zâmbesc, apoi se țin de mâini, după care se apropie din ce în ce mai tare unii de alții, apoi se sărută… La final sunt fericiți fără măsură. Muzica noastră îi face pe oameni să se iubească din nou, poate astfel își amintesc că suntem cu toții oameni. Nu știu. Am primit emailuri în care un spectator îmi spunea că a avut nevoie de două săptămâni ca să revină cu picioarele pe pământ după concertul meu. O iau ca pe un mare compliment, pentru că acesta este mesajul meu. Iubirea”, spune violonistul. După spectacol, atât André Rieu, cât și orchestra sa au nevoie de mâncare bună și vin roșu. „Vorbim, ne relaxăm, mâncăm, ne bucurăm unii de alții. Nu cred că am un rival. Sunt singurul din lume care are o orchestră simfonică. Sunt un nebun…”, a încheiat André Rieu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News