Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova! Pacient COVID, internat în secția ATI normală
Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova! Pacient COVID, internat în secția ATI normală

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova! Pacient COVID, internat în secția ATI normală

Spitalul Județean de Urgență Craiova este sub anchetă, după ce un pacient care a fost internat la secția non-COVID, ulterior testul fiind pozitiv. Toți medici responsabili vor trebui să dea explicații cu privire la neglijența de care au dat dovadă.

Unul dintre principalele riscuri era ca din cauza medicilor neatenți să se infecteze cu COVID-19 oameni perfect sănătoși din acest punct de vedere.

Ce au spus reporterii

Conform corespondentului Digi24, bărbatul a fost internat vineri seara în stare deosebit de gravă. Acesta a fost operat imediat, iar medicii l-au internat în secția de terapie intensivă non-COVID.

Pacientului i s-a făcut un test anti-COVID, însă rezultatul a venit cu întârziere, abia luni dimineață.

În momentul în care a venit rezultatul – și a fost unul pozitiv – s-a luat decizia să fie transferat la secția de terapie intensivă unde sunt pacienți COVID-19.

Decizia a venit mult prea târziu însă, pentru că în secția unde bărbatul a stat internat 3 zile erau 5 pacienți, și ei în stare gravă, iar acum vor fi testați pentru a se stabili dacă au sau nu COVID-19, după ce au stat în același salon cu bărbatul infectat.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova a luat decizia să declanșeze o anchetă, iar astăzi sunt așteptați toți medicii de la secția de terapie intensivă pentru a da note explicative, iar dacă cineva va fi găsit vinovat va fi sancționat.