Unul dintre principalele riscuri era ca din cauza medicilor neatenți să se infecteze cu COVID-19 oameni perfect sănătoși din acest punct de vedere.

Ce au spus reporterii

Conform corespondentului Digi24, bărbatul a fost internat vineri seara în stare deosebit de gravă. Acesta a fost operat imediat, iar medicii l-au internat în secția de terapie intensivă non-COVID.

Pacientului i s-a făcut un test anti-COVID, însă rezultatul a venit cu întârziere, abia luni dimineață.

În momentul în care a venit rezultatul – și a fost unul pozitiv – s-a luat decizia să fie transferat la secția de terapie intensivă unde sunt pacienți COVID-19.

Decizia a venit mult prea târziu însă, pentru că în secția unde bărbatul a stat internat 3 zile erau 5 pacienți, și ei în stare gravă, iar acum vor fi testați pentru a se stabili dacă au sau nu COVID-19, după ce au stat în același salon cu bărbatul infectat.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova a luat decizia să declanșeze o anchetă, iar astăzi sunt așteptați toți medicii de la secția de terapie intensivă pentru a da note explicative, iar dacă cineva va fi găsit vinovat va fi sancționat.