Evenimentul Zilei > Justitie > ANCHETA în cazul Sârbu. Poliţiştii care l-au lăsat fără cătuşe sunt audiaţi
ANCHETA în cazul Sârbu. Poliţiştii care l-au lăsat fără cătuşe sunt audiaţi

ANCHETA în cazul Sârbu. Poliţiştii care l-au lăsat fără cătuşe sunt audiaţi

Echipa care l-a scos din arest pe Adrian Sârbu este cercetată disciplinar. Mai întâi au fost analizate imaginile şi apoi fiecare poliţist care era în echipa care l-a însoţit pe Adrian Sârbu va face declaraţii pentru a explica de ce omul de afaceri nu avea cătuşe.

Corpul de Control al Poliției a declanşat, astăzi, o anchetă la Arestul Poliției Centrale, după ce omul de afaceri Adrian Sârbu a fost scos din arest fără cătușe. „A fost scos din arest pentru a merge la cabinetul stomatologic privat la care a început lucrarea înainte de a fi arestat dar acum se verifică dacă au fost respectate condiţiile de arest pentru cei care l-au însoţit. În mod normal Adrian Sârbu trebuia să fie încătuşat şi însoţit iar acum se verifică imaginile şi fiecare poliţist va trebui să dea declaraţii şi să justifice de ce Adrian Sârbu nu avea cătuşe. Problema nu este că a ieşit în arest. Problema este că nu avea cătuşe”, au precizat, pentru EVZ, surse judiciare.

Adrian Sârbu este în arest preventiv din 4 februarie, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. El a ieșit din arestul central în zilele de 14 și 18 aprilie pentru a se prezenta la o clinică stomatologică privată din cartierul Primăverii, unde avea nevoie să continue niște lucrări dentare începute înainte de a fi arestat preventiv, lucrări care nu puteau fi făcute în arest.

Interesant este că pe 18 aprilie este chiar ziua de naștere a lui Adrian Sârbu, astfel că în acest caz va fi audiat și medicul stomatolog la care acesta s-a prezentat, pentru a se stabili dacă în cazul lui Sârbu nu ar fi putut fi făcută o programare și în altă zi.