Evenimentul Zilei > Politica > Anchetă în cazul clipului „Isus Hristos cu mesaje electorale”
Anchetă în cazul clipului „Isus Hristos cu mesaje electorale”

Anchetă în cazul clipului „Isus Hristos cu mesaje electorale”

Partidul Social Democrat (PSD) solicită declanșarea unei anchete penale în cazul clipului în care un bărbat care interpretează rolul lui Iisus Hristos le cere românilor să meargă la vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, în plus, acesta adresând și un mesaj înjurios partidului lui Liviu Dragnea. Actorul mai apare și într-un alt clip în care le cere românilor să îi voteze din nou pe social-democrați, lăudând realizările guvernării PSD.

 

Printr-un comunicat de presă, PSD „ își exprimă indignarea față de campania murdară a Opoziției care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD. Autorii acestei campanii mizerabile sfidează și batjocoresc credința creștină împărtășită de cea mai mare parte a cetățenilor români".

"După ce au folosit această imagine în sfintele zile ale Sărbătorii de Paști, când actorul care interpreta rolul Mântuitorului folosea expresii injurioase împotriva PSD, cei din Opoziție care se află în spatele acestei campanii incalificabile au schimbat abordarea și au difuzat recent, în mediul online, un alt videoclip în care actorul care îl interpretează pe Iisus Hristos enunță mesaje de susținere în favoarea PSD, cu scopul evident de a îndrepta oprobriul public împotriva Partidului Social Democrat.

PSD solicită autorităților în drept să declanșeze imediat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD în această campanie murdară. Dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, considerăm că această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal”, au declarat social-democrații.

Bărbatul  din cele doua clipuri deține un cont de freelancing, în care își oferă serviciile, și anume să facă videoclipuri la cerere, pentru prețuri pornind de la 10 dolari. Cei care platesc pot „folosi” vocea și imaginea actorului, care la cerere înregistrează orice mesaje dorește clientul.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: