Potrivit unui comunicat de presă al MS, ancheta DSP Bucureşti în această unitate medicală a fost demarată în seara de 9 februarie 2019, imediat după ce managerul Institutului a anunţat identificarea unor pacienţi cu infecţii nosocomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare, potrivit agerpres.ro

"Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secţia ATI a spitalului şi au început stabilirea contacţilor şi a locurilor de unde provin pacienţii infectaţi. De asemenea, au fost limitate internările în secţie şi au fost luate măsuri de dezinfecţie. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existenţa infecţiilor nosocomiale în secţia spitalului, dar a şi raportat imediat la Direcţia de Sănătate Publică, ceea ce face ca să poată fi luate de urgenţă măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei pacienţilor internaţi", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicat. 

Ancheta epidemiologică a DSPMB este în curs de desfăşurare. 

Două persoane au murit săptămâna trecută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent, a declarat, vineri managerul instituţiei, Beatrice Mahler. 

Ea afirma că a solicitat sprijinul DSP şi că nu se mai fac internări la Terapie Intensivă. 

Alte două persoane infectate cu acinetobacter şi care sunt internate în unitatea medicală sunt în stare gravă. 

"Este vorba despre două paciente. O pacientă mai în vârstă, care a făcut stop cardiac. A răspuns după cinci minute şi de atunci este cu stare gravă. Necesită suport inotrop pozitiv pentru a menţine tensiunea arterială. (…) Cealaltă pacientă, de 40 de ani, este cu stare generală extrem de gravă. Se ventilează foarte prost, ventilaţie mecanică, febrilă în continuare", a precizat  managerul.