Anchetă-bombă! Novak Djokovic și-ar fi falsificat testul Covid-19. Ce l-a dat de gol. Dezvăluirile sunt uluitoare

sursa: arhivă EVZ

Novak Djokovic a fost criticat aspru după ce codul QR asociat testului său ar fi arătat un rezultat negativ. Numărul 1 mondial spune că a fost testat pozitiv pentru Covid pe 16 decembrie în documentația transmisă oficialilor Aussie Border Force.

Liderul mondial este acuzat de Der Spiegel că și-ar fi falsificat testul pozitiv la Covid-19 pe care susține că l-ar fi făcut pe 16 decembrie 2021. Sursa menționată relatează despre o posibilă antedatare a testului. Dacă acest lucru va fi dovedit, regulamentele ATP vorbesc despre o suspendare de trei ani pentru fals în acte.

Der Spiegel susţine că Novak Djokovic  și-ar fi falsificat testul Covid-19

La o examinare recentă a testului efectuată de Der Spiegel a arătat că testul cu pricina  „a prezentat ca negativ timp de aproximativ o oră ieri”. Când The Sun a testat codul QR asociat testului, acesta a revenit pozitiv.

Mai precis, conform celor spuse și prezentate de Novak Djokovic, testul pozitiv ar fi fost făcut pe 16 decembrie 2021, dar în realitate el ar fi fost realizat pe 26 decembrie. Der Spiegel spune că numărul de identificare al testului (7371999) nu ar corespunde datei de 16 decembrie, cea la care jucătorul de tenis a anunțat că a fost testat pozitiv.

Jurnaliștii germani aduc în discuție termenul de Timestamp. Pe baza codului QR al testului, Der Spiegel a ajuns la concluzia că ar fi vorba despre data de 26 decembrie 2021. Pentru a elucida misterul, jurnaliştii de la L'Equipe au cerut imediat părerea unui specialist.

Este o anchetă convingătoare, dar nu total fiabilă, sune Guillaume Rozier, IT-ist care lucrează la CovidTracker

Experţii mai sun că datele prezentate de Der Spiegel sunt concrete, verificabile, existând argumente care să susțină că testul ar fi fost falsificat (antedatat). Guillaume Rozier a adăugat: nu putem fi 100% siguri.

Regulamentele ATP spun clar că orice încercare de falsificare a documentelor se pedepsește cu o suspendare de trei ani. În cazul în care acest lucru s-ar adeveri, ar putea fi chiar sfârșitul carierei pentru Djokovic (34 de ani).

Toate acestea ridică multe întrebări cu privire la modul în care au ajuns rezultatele acestor teste, nu numai de la Djokovic, ci și de la autoritățile sârbe. Din păcate, nicio agenție implicată nu a răspuns încă la întrebările noastre.

În cazul în care se dovedeşte că aşa stau lucrurile, Djokovic s-ar putea confrunta cu închisoare din cauza acuzațiilor că a mințit pe formularele sale de călătorie pentru a intra în Australia. Oficialii Aussie Border Force investighează dacă numărul 1 mondial a susținut în mod fals că nu a vizitat o altă țară.

Nole a spus în declarația de călătorie că nu a fost în străinătate în cele 14 zile înainte de aterizarea în Australia - dar imaginile îl arată în două țări diferite în acea perioadă de timp. Pe site-ul Departamentul pentru Afaceri Interne avertizează că furnizarea de „informații false sau înșelătoare” este „o infracțiune gravă” care poate duce la închisoare.

„Dacă va fi condamnat, pedeapsa maximă este închisoarea de 12 luni”

Djokovic - care locuiește la Monte Carlo - a fost filmat jucând tenis pe străzile capitalei sârbe, Belgrad, pe 25 decembrie. O poză distribuită pe Twitter îl arată, de asemenea, zâmbitor alături de handbalistul Petar Djordjic la Belgrad în aceeași zi.

Apoi, câteva zile mai târziu, a fost filmat antrenându-se în Spania pe 31 decembrie și pozând pentru o fotografie de grup în aceeași zi. Djokovic a fost, de asemenea, fotografiat alături de fotbalist în Marbella, Spania, împreună cu fratele său Marko și un antrenor pe 4 ianuarie. Aceste date se încadrează în perioada de 14 zile înainte ca campionul în exercițiu de la Australian Open să aterizeze la Melbourne la sfârșitul zilei de 5 ianuarie, după ce a zburat din Spania prin Dubai.

Djokovic îşi cere scuze pentru eroarea umană făcută de agentul său

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o eroare de judecată.

Mai mult, Djokovic a mai spus că declarația incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipă în numele său: Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greșeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranță nu deliberată, a concluzionat marele campion.