ANAF anunță noi controale masive în țară! Verificările vor fi cu 10% mai ample până în 2025. Profesorii care oferă meditații acasă sau specialistele în frumusețe care oferă servicii la domiciliul clientelor sunt vizate.
Agenția Națională de Administrare Fiscală nu mai iartă nimic. Se anunță controale ample până la finalul lui 2025. Fiscul a pierdut în 2021 o serie de dispute cu românii. Mihaela Drăgulin a anunțat că ANAF are mai multe proiecte, iar ofițerii sunt pregătiți să verifice profesorii care câștigă bani din meditații sau specialistele în frumusețe.
"Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare. Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili.", a spus aceasta.
ANAF va analiza la sânge munca dascălilor care oferă meditații acasă, dar și a experților care se ocupă de machiaj, coafură, gene false, unghii, etc. Cei vizați vor fi nevoiți îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată.
Toate categoriile enumerate mai sus vor avea parte de controale din partea ofițerilor ANAF, a explicat Mihaela Drăgulin.
ANAF, fiert pe influenceri
Influencerii, dar și românii care închiriază apartamente în regim hotelier vor avea parte de controale ANAF și vor fi nevoiți să își justifice banii. Specialiștii au aflat că mai multe dive din mediul online câștigau zeci de milioane de lei la negru.
Inspectorii ANAF au demarat, încă de anul trecut, controale în cazul vloggerilor, bloggerilor sau youtuberilor din România. Aceștia nu s-au mai putut ascunde și au fost nevoiți să plătească taxe ca toți ceilalți lucrători.
“Dacă eu sunt o persoană fizică care mă ocup cu reclame, la diverse produse, de exemplu parfumuri, atunci trebuie să mă înregistrez la Registrul Comerțului și sunt obligat să țîn contabilitate.
Se va face o evaluare a supraveniturilor impozabile, persoana fizică depunde declarația unică până în 25 mai, iar până pe 25 mai va plăti impozitul pe venitul generat pe astfel de activități de reclamă și publicitate”, explică Adrian Bența, consultant fiscal, potrivit A3.