Evenimentul Zilei > Economie > ANAF. Dezvoltatorii imobiliari trebuie să-şi declare veniturile
ANAF. Dezvoltatorii imobiliari trebuie să-şi declare veniturile

ANAF. Dezvoltatorii imobiliari trebuie să-şi declare veniturile

Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor trebui să declare veniturile obţinute din vânzarea proprietăţilor imobiliare din patrimoniul afacerilor până la data de 30 iulie, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

“Conducerea ANAF a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, cărora le-a fost adus la cunoştinţă faptul că dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie să declare până la data de 30 iulie a.c. veniturile obţinute din vânzarea proprietăţilor imobiliare din patrimoniul afacerilor. În urma unei analize de risc efectuate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, s-a constatat că există nenumărate situaţii în care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vânzarea proprietăţilor imobiliare, din patrimoniul personal, în condiţiile în care aceştia erau obligaţi la plata impozitului pe venitul din proprietăţi imobiliare din patrimoniul afacerii, aşa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit – Venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal", se arată în document.

Conform ANAF, contribuabilii persoane fizice sunt invitaţi să-şi clarifice situaţia fiscală referitoare la declararea şi plata impozitului pe veniturile obţinute din vânzarea proprietăţilor imobiliare din patrimoniul afacerii până la data de 30 iulie 2017.

“După această dată, aceşti contribuabili persoane fizice vor fi supuşi inspecţiei fiscale, în baza analizei de risc effectuate”, menţionează sursa citată.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.