ANAF spune că ar fi descoperit milioane de lei diferență între veniturile declarate de contribuabili şi veniturile estimate

ANAF spune că ar fi descoperit milioane de lei diferență între veniturile declarate de contribuabili şi veniturile estimateANAF. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferenţe între veniturile declarate de contribuabili şi veniturile estimate de ANAF pe zona controalelor la persoane fizice, a declarat Lucian Heiuş, președintele ANAF, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele  ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat că în luna iulie au fost descoperite 21,4 milioane de lei reprezentând diferenţe între veniturile declarate şi cele estimate. Iar cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din Iaşi, în valoare de 11,7 milioane de lei.

Heiuş a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că impozitul calculat la suma de 21,4 milioane de lei este de aproape 6 milioane de lei.

„În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi. Creanţele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei. Creanţa stabilită, respectiv impozitul pe care ar trebui să îl plătească, este în valoare de 3,5 milioane de lei”, a mai declarat şeful ANAF.

În Bucureşti, la un contribuabil, diferenţa a fost de 3,5 milioane lei

Președintele ANAF a mai dezvăluit că 5,9 milioane de lei au fost identificaţi şi urmează să fie achitaţi sau recuperaţi către bugetul de stat.

„În Bucureşti, la un contribuabil, diferenţa a fost de 3,5 milioane de lei, creanţă stabilită a fost de un milion de lei, iar în Buzău, la un alt contribuabil, diferenţa a fost de 3,2 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 0,8 milioane de lei. V-am dat trei cele mai mari diferenţe şi impozite stabilite pe care le au descoperit colegii mei în luna iulie. Deci practic, în această activitate, în luna iulie, 5,9 milioane de lei au fost identificaţi şi urmează să fie achitaţi sau recuperaţi către bugetul de stat”, a declarat Lucian Heiuş.

Din iunie au început controale veniturilor persoanelor fizice

ANAF a început controale masive din luna iunie cu scopul de a verifica veniturilor persoanelor fizice care, de cele mai multe ori, se lăfăie în lux fără să plătească în viaţa lor niciun impozit.

„Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale. Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente”, declara atunci Lucian Ovidiu Heiuş.

El a spus că în aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute. Preşedintele ANAF a menţionat că a transmis Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice să realizeze o analiză de risc, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News