Iată, mesajul integral pe care Ana Maria Reghecampf  l-a postat pe pagina sa de socializare

„Omul caruia ii "datoram" tragedia de la Kosice si aproape falimentul celei mai mari generatii din fotbalul romanesc s-a trezit vorbind. El, "selectionerul" care a silit cea mai talentata generatie a fotbalului romanesc sa nu indrazneasca nimic, sa nu incerce nimic si sa nu caute nici o oportunitate, ba chiar sa respire aerul umilintei. Cu el pe banca tehnica, la carma unei echipe fenomenale, paream efectiv tara care nu nu isi vrea binele. El ne-a pregatit cea mai frumoasa echipa nationala de o inmormantare trista, la care nu ar fi venit si nu ar fi plans aproape nimeni. Cred ca putem fi de acord că scenariul alarmist evocat de Cornel Dinu la adresa lui Cosmin Contra si a metodelor sale de pregatire a fost exagerat si utilizat intr-un mod manipulator. Partea cea mai proasta este ca tristul domn Dinu a ajuns sa faca de ras televiziunea care-l gazduieste. Dar, pana la urma asta se intimpla cand promovezi astfel de indivizi care sunt depasiti de ani si situatii…sau mai simplu de fotbal. Frustrarea pare sa-i dea lui Cornel Dinu viteza de reactie, dar afirmatiile sale hazardate sunt definite, de fapt, de ignoranta. 

 

Tragedia e ca in timp ce stim ca antrenamentele lui Contra sunt antrenamente moderne, girate de antrenori ca Simeone sau Ancelotti, aceleasi antrenamente sunt contestate de antrenorul care-i facea pe Hagi, Raducioiu, Lupescu, Popescu, Sabau, Lacatus sau Ilie Dumitrescu sa para niste simpli baieti. E greu sa-i explici tristului domn, ca acest gen de antrenamente se fac la mai toate echipele mari de azi. Indiferent ca vorbim de echipa naționala sau echipa de club. Antrenamentele lui Contra sunt specifice si presupun mobilitate, pasiune, devotament si angajament. El incerca sa atinga prin exercitii toate grupele musculare, propune coordonare, echilibru si implicare totala. E pacat ca lui Dinu trebuie sa-i traducem practic ce se intampla astazi pe terenul de joc sau de antrenament. Fotbalul de azi se joaca cu un altfel de ceas. Azi fotbalul se joaca cu sort lung, nu cu genul de sort care strange ceea ce-ti lipseste in pantaloni. Azi baietii astia se antreneaza cu gps, nu cu ceas Casio la mana. Despre Zidane si David Bettoni nu ne spune nimic domnul Dinu? Si ei procedeaza la fel si…Slava Domnului, au castigat trei Uefa Champions League! Probabil le-au gasit pe drumul spre Circ du Soleil…nu?

 

Este jenant sa-ti dai cu parerea atunci cand nu înțelegi nimic din fotbalul modern. Ca a fost jucator mare, nimic de zis. Am spus-o de atatea ori si o repet: nu am nimic cu fostul mare fotbalist Cornel Dinu. Stie toata lumea ca a fost un zeu. Dar sa aștepți prima infrângere a selecționerului Contra, ca sa poti sa arunci cu otrava la intamplare…asta te face din zeu, un om mic. Foarte mic! Cosmin Contra a demonstrat ca a făcut din rahat bici. El este modelul bun de urmat pt fotbalul românesc. Antrenorul Contra si conducerea actuala a FRF au pus stop unui sir de idei murdare, unor interese ascunse care au dominat fotbalul romanesc ani de zile care l-au adus undeva unde nimeni nu mai știa de existența lui. Oamenii astia, incet, dar sigur, pun bazele unui viitor frumos, evitand sa consolideze trecutul. Dinu și alți clevetitori care reprezinta partea rea și urâta a fotbalului ascuns, nu suporta faptul ca acum, fotbalul romanesc este dominat de lumina si transparenta. Si e cu atat mai trist sa constati ca fosti selectioneri mari ca Ienei și Iordanescu, nu vorbesc negativ despre echipa naționala, dar distrugătorul ei o face la ora de maxima audienta in fata unui public condamnat sa admire tesatura minciunii.  

 

Sa-l trezească cineva pe saltimbancul in ciorapi de mătase, pentru ca acum ciorapii parca au deja firele trase de timp și mizeria in care se zbate. Iar altcineva sa faca un gest de bun samaritean si sa-i traducă antrenamentele lui Contra. Sau, mai bine, cand mai doreste sa exprime opinii credibile si sa-si promoveze fixatiile rasfatate, poate ca e mai confortabil pentru tristul domn Dinu, pentru a evita rusinea publica, sa-l sune inainte pe antrenorul echipei naționale pentru ca acesta e tanar, pasionat si are si răbdare sa-i explice mersul fotbalului modern. Pana la urma dacă vrei sa inveti la vârsta asta, mi se pare un lucru bun.pp”, a scris pe Facebook, Ana Maria Reghecampf  

 

Te-ar putea interesa și: