Evenimentul Zilei > Actualitate > Speriați de prețul benzinei, americanii sunt de acord cu o lege care ar limita consumul unui autoturism la mai puțin de 4 l/100 km
Speriați de prețul benzinei, americanii sunt de acord cu o lege care ar limita consumul unui autoturism la mai puțin de 4 l/100 km

Speriați de prețul benzinei, americanii sunt de acord cu o lege care ar limita consumul unui autoturism la mai puțin de 4 l/100 km

Majoritatea cetățenilor americani s-au declarat partizanii unei propuneri legislative care le-ar impune producătorilor de autoturisme să comercializate în SUA numai modele care să consume, în medie, sub de 4 l/100 km, începând din 2025.

Un studiu recent arată că 85% dintre americani sunt îngrijorați de creșterea prețului carburanților.

În atare condiții, nu trebuie se mire că 62% dintre ei s-au declarat partizanii unei propuneri legislative care le-ar impune producătorilor de autoturisme să comercializate în SUA numai modele care să consume, în medie, sub de 4 l/100 km, începând din 2025, informează ”USA Today”, citând rezultatele unui studiu la nivel național.

Executivul de la Washington a înaintat o propunere de lege prin care, începând din 2025, toate automobilele care vor fi înscrise în circulație pe teritoriul Statelor Unite ale Amercii să respecte un consum mediu nu mai mare de 3,8 l/100 km.

Așa cum era de așteptat, producătorii americani de autoturisme sunt mai puțin entuziasmați de această propunere legislativă, notează ”Detroit News”.

Pentru ei, lansarea unor modele hibride și electrice, deocamdată foarte scumpe și cu limitări serioase – mai ales cele din urmă, ar fi o măsură suficientă pentru combaterea temerilor și acoperirea nevoilor clienților americani.

Inutil să mai spunem că tot studiile indică foarte clar că, pe termen mediu cel puțin, nici autoturismele hibride, nici cele electrice nu sunt o soluție pentru ieșirea din impas.

Potrivit analizei ”J.D. Power and Associates”, până în 2016, modelele cu propulsie alternativă nu vor acapara nici măcar zece procente din piața totală de mașini din SUA.