Evenimentul Zilei > Actualitate > Americanii se așteaptă la cel mai mare dezastru. Un 11 septembrie în fiecare zi
Americanii se așteaptă la cel mai mare dezastru. Un 11 septembrie în fiecare zi

Americanii se așteaptă la cel mai mare dezastru. Un 11 septembrie în fiecare zi

SARS-CoV-2 a ucis deja peste 280.000 de oameni în Statele Unite și specialiștii se așteaptă ca situația să se înrăutățească după reuniunile de familie de Ziua Recunoștinței, Thanksgiving.

În Statele Unite, săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost una dintre cele mai rele pe frontul pandemiei din ultimele nouă luni. Țara a înregistrat noi cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și spitalizări aproape zilnic.

Peste un milion de cazuri noi au fost identificate în primele cinci zile ale lunii decembrie și, pentru prima dată de la începutul epidemiei, peste 101.000 de persoane sunt spitalizate.

Numai în ziua de vineri au fost înregistrate 225.000 de cazuri noi și 2.563 de morți, potrivit Covid Tracking Project.

Ultima dată când SUA au depășit 2.000 de decese pe zi a fost în aprilie. Virusul a ucis până acum peste 281.000 de persoane, de aproape cinci ori numărul americanilor uciși în Vietnam și echivalentul populației orașului Strasbourg, scrie Le Point.

Și experții prezic că situația se va agrava în zilele viitoare. În ciuda avertismentelor multiple și a apelurilor disperate din partea corpului medical, mulți americani s-au adunat totuși în număr mare pentru  a sărbători Ziua Recunoștinței, la sfârșitul lunii noiembrie.

Prin urmare, medicii așteaptă un nou val de pacienți, în timp ce spitalele sunt deja în pragul saturației. „Săptămâna viitoare, vom vorbi despre 3.000 de decese pe zi, adică pe 11 septembrie în fiecare zi”, a spus dr. Jonathan Reiner, profesor de medicină la Universitatea George Washington.

După ce a devastat Midwest-ul, virusul se dezlănțuie din nou pe Coasta de Est, epicentrul maladiei în primăvară. Și de data aceasta, numărul persoanelor infectate este mai mare decât în ​​urmă cu opt luni, în parte deoarece se efectuează mai multe teste de screening. Pennsylvania a înregistrat vineri 12.000 de cazuri noi într-o singură zi, de peste șase ori vârful cazurilor din aprilie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE