Evenimentul Zilei > Actualitate > America UMILEŞTE Rusia! Cum arată FORTĂREAŢA plutitoare care a costat 13 miliarde de dolari | GALERIE FOTO
America UMILEŞTE Rusia! Cum arată FORTĂREAŢA plutitoare care a costat 13 miliarde de dolari | GALERIE FOTO

America UMILEŞTE Rusia! Cum arată FORTĂREAŢA plutitoare care a costat 13 miliarde de dolari | GALERIE FOTO

Peste mai puţin de un an, marina americană se va îmbogăţi cu cea mai scumpă navă din istoria flotei sale: portavionul USS Gerald Ford, care a costat 13 miliarde de dolari.

  A fost găsit APARATUL FOTO al unui soldat MORT în Al Doilea Război Mondial. Ce fotografii a făcut înainte să moară | IMAGINI TERIBILE 

USS Ford va fi prima navă din seria clasei Ford şi va intra în serviciul marinei SUA în februarie 2016, conform CNN. Portavionul va fi cea mai mare navă din lume şi va fi caracterizată printr-o serie de îmbunătăţiri capitale, comparativ cu actualele portavioane din clasa Nimitz.

USS Gerald R. Ford reprezintă un deschizător de drumuri pentru o nouă clasă de protavioane şi este cel mai scump „echipament militar” din istoria omenirii. Până când va fi lansat oficial, portavionul va costa aproximativ 13 miliarde de dolari, iar guvernul SUA a făcut, deja, trei comenzi în valoare de peste 40 miliarde de dolari, conform Business Insider.

În luna august 2012, site-ul companiei Bloomberg anunţa creşterea costurilor de fabricare a portavionului, după ce proiectanţii au înţeles că, în cel mai rău caz, USS Gerald R. Ford ar putea costa cu 20% mai mult decât fusese stabilit la începutul proiectului.

Asamblat în Newport News, Virginia, portavioanele din clasa Ford vor înlocui vechile modele din clasa Nimitz, vor fi echipate cu cele mai noi tehnologii militare şi vor necesita un echipaj de aproape două ori mai puţin numeros decât actualele portavioane aflate în uzul Marinei americane.

Cu ce va fi dotat:

– un sistem avansat de oprire a avioanelor după ce au aterizat pe punte;
– cu o automatizare sporită care va reduce drastic numărul membrilor echipajului;
– un sistem îmbunătăţit de rachete RIM-162 Evolved Sea Sparrow;
– un sistem radar AN/SPY pe benzi duble (DBR), dezvoltat pentru distrugătoarele din clasa Zumwalt;
– un sistem electromagnetic de lansare a avioanelor (EMALS), în locul sistemelor tradiţionale de catapulte cu aburi;
– un nou design de reactor nuclear (A1B) pentru o putere mai mare de propulsie;
– un design care va îngreuna detectarea portavinului pe radarele inamice;
– capacitatea de a lansa avioane F/A-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler şi F-35C Lightning II

Flota americană va fi dotată cu zece astfel de portavioane până în anul 2040.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată cel mai nou portavion al SUA, ale cărui costuri de fabricare se ridică la aproape a 5-a parte din bugetul de apărare al Rusiei, de aproximativ 70 de miliarde de dolari. Imaginile sunt incredibile!


  Ultima EXECUŢIE publică prin GHILOTINARE din Franţa a fost FILMATĂ! Imaginile TERIBILE care au ZGUDUIT lumea | GALERIE FOTO