Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima EXECUŢIE publică prin GHILOTINARE din Franţa. Imaginile TERIBILE care au ZGUDUIT lumea | GALERIE FOTO
Ultima EXECUŢIE publică prin GHILOTINARE din Franţa. Imaginile TERIBILE care au ZGUDUIT lumea | GALERIE FOTO

Ultima EXECUŢIE publică prin GHILOTINARE din Franţa. Imaginile TERIBILE care au ZGUDUIT lumea | GALERIE FOTO

În dimineaţa zilei de 17 iunie 1939, Eugene Weidmann, condamnat la moarte pentru mai multe răpiri şi crime, a devenit ultima persoană care a fost executată prin ghilotinare în Franţa.

  RUSIA s-a umplut de RUŞINE! Cum arată, în interior, NAVETA SPAŢIALĂ pe care Putin o ascunde de ochii SUA | GALERIE FOTO] 

Weidmann a ucis două femei şi patru bărbaţi în regiunea Parisului, în 1937. La prima vedere, crimele păreau să fie rezultatul unor tâlhării, însă, în realitate, câştigurile sale financiare au fost minore.

Născut la Frankfurt în 1908, Weidmann s-a dovedit a fi un infractor înrăit încă din adolescenţă şi a fost trimis într-o închisoare pentru minori, fiind acuzat de jaf şi tâlhărie, comise în Canada şi Germania.

În zilele care au urmat execuţiei, presa a fost indignată de comportamentul oamenilor aflaţi de faţă la ghilotinarea lui Wiedmann. Publicaţia Paris-Soir i-a numit pe oameni “dezgustători”, “josnici”, “nesupuşi” şi “barbari”.

Mulţimea indisciplinată a întârziat momentul execuţiei stabilit în zori, permiţând realizarea unor fotografii clare şi chiar a unui film.

După execuţia bărbatului în faţa închisorii Versailles, mai multe femei au aşteptat plecarea poliţiştilor pentru a-şi îmbiba batistele în sângele lui Weidmann, care băltea pe trotuar.

După execuţie, autorităţile franceze au tras concluzia că, “departe de a servi ca exemplu şi de a avea efecte benefice asupra comportamentului mulţimilor”, execuţia publică “a promovat instinctele bazale ale naturii umane şi a încurajat turbulenţa generală şi comportamentul josnic”.

“Comportamentul isteric” al spectatorilor l-a determinat pe preşedintele francez Albert Lebrun să interzică imediat execuţiile publice în Franţa.

Conform rarehistoricalphotos.com, actorul Cristopher Lee, care avea, atunci, 17 ani a asistat şi el la execuţie.

Ghilotinarea a continuat în Franţa, departe de ochii mulţimii, până la data de 10 septembrie 1977, când Hamida Djandoubi a devenit ultima persoană executată astfel.

Atenţie! Imaginile din GALERIA FOTO de mai sus NU sunt recomandate persoanelor sensibile.


  SUA au ARUNCAT ÎN MARE zeci de elicoptere militare. Decizia TERIBILĂ care a SIDERAT Rusia | GALERIE FOTO