Comunismul, socialismul și marxismul se bucură de o adeziune tot mai mare în rândurile tinerilor americani născuți după încheierea Războiului Rece.
Marxismul, care a creat și pune în mișcare mecanismele Corectitudinii Politice, începe să rodească dincolo de Ocean. Potrivit unei cercetări sociologice, comandate de Victims of Communism Memorial Foundation și date publicității luni, 17 octombrie, 45% dintre tinerii cu vârste între 16 și 20 de ani ar vota pentru un candidat socialist, în vreme ce unul din cinci subiecți ar vota pentru un candidat comunist.
Mai mult, două treimi dintre tineri sunt de acord cu filosofia marxistă.
Rezultatele sondajului explică în bună măsură succesul înregistrat în rândul tinerilor de către Bernie Sanders (singurul membru al Congresului care s-a declarat „socialist” – n.r.).
Astfel, tânăra generație din Statele Unite manifestă un sprijin mai mare pentru afirmațiile senatorului Democrat de Vermont, decât pentru citatele din Biblie sau principiile economistului Milton Friedman, adept al „economiei capitaliste” și „pieței libere”.
Așadar, nu este nici o surpriză că mai puțin de jumătate dintre tinerii americani (42%) o atitudine favorabilă față de capitalism. Aproape trei sferturi dintre tinerii născuți după sfârșitul Războiului Rece (așa-numiții „millenials” – n.r.) s-au declarat favorabili politicilor promovate de socialistul Sanders, în timp ce doar puțin peste jumătate s-au declarat de acord cu principiile liberale ale lui Milton Friedman.
Marion Smith, director executiv al Fundației victimelor comunismului, a declarat că sondajul confirmă temerile organizației sale că „noua generație de americani înțelege foarte puțin din sistemul colectivist și din istoria sa întunecată”.
Această tendință este notabilă în mod deosebit în lipsa de cunoștințe a tineretului american despre marii satrapi comuniști ai istoriei.
Unul din patru americani și unul din trei tineri cred că în timpul președintelui George W. Bush au murit mai mulți oameni decât în timpul lui Stalin, deși doar 18% spun că nu au auzit despre dictatorul sovietic.
De asemenea, trei din patru americani subestimează dramatic numărul de oameni uciși de regimurile comuniste și care depășește în realitate 100 de milioane. Această proporție ajunge la 80% în rândurile tinerilor.