Evenimentul Zilei > Social > Ce AMENZI vor primi ŞOFERII care conduc maşinile cu NOROI pe ROŢI
Ce AMENZI vor primi ŞOFERII care conduc maşinile cu NOROI pe ROŢI

Ce AMENZI vor primi ŞOFERII care conduc maşinile cu NOROI pe ROŢI

Aţenţie pe unde umblaţi cu maşinile, nu le murdăriţi pe roţi că o încurcaţi. Se pregătesc cele mai mari amenzi aplicate vreodată persoanelor fizice care ajung până la 20 de puncte-amendă, adică 3.800 de lei. Aici intră, spre exemplu, cei care intră pe drumurile modernizate cu noroi pe roţile maşinilor.

După vestea ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu unde a anunţat că salariul minim brut pe economie creşte de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei, la 1.900 de lei, pentru şoferi vine ca un trăsnet deoarece de la aceeaşi dată, creşte şi cuantumul amenzilor de circulaţie, cu acelaşi procent.

Astfel, vor fi vizaţi șoferii care conduc mașini fără plăcuțe de semnalizare, nu efectueaza controlul medical periodic, care fac gesturi obscene sau jignesc ceilalți șoferi sau  merg pe drumuri publice cu mașini care au noroi pe caroserie sau pe roți. Probabil că fiecare şofer ar trebui să aibă bidoane cu apă în portbagaj şi atunci când iese de pe un drum de ţară sau de pe unul prost asfaltat să îşi spele roţile înainte de-a intra pe şoseaua modernizată.

Amenzile vor fi la fel de mari pentru vorbitul la telefon în timp ce se conduce maşina, nepurtarea centurii de siguranță, trecerea pe galben, condusul pe linia de tramvai, care ajung până la 570 de lei şi 3 puncte-amendă.