Evenimentul Zilei > International > Amenințarea cu bombă la Washington DC. Prezență sporită a poliției în interiorul Capitoliului SUA
Amenințarea cu bombă la Washington DC. Prezență sporită a poliției în interiorul Capitoliului SUA

Amenințarea cu bombă la Washington DC. Prezență sporită a poliției în interiorul Capitoliului SUA

În urma unei amenințări cu bombă, clădirea Departamentului Sănătății (HHS) din Washington DC- SUA, a fost evacuată miercuri, ca măsură de precauție. Circulația în zonă a fost blocată au anunțat autoritățile din capitala americană.

Prezență sporită a poliției în interiorul Capitoliului SUA după amenințarea cu bombă din apropiere.

„În această dimineață a fost primită o amenințare cu bombă în clădirea Humphrey, unde se află sediul departamentului. Ca măsură de precauție, am evacuat clădirea și nu a fost raportat niciun incident”, a spus Sarah Lovenheim, secretarul adjunct pentru afaceri publice al HHS, într-un comunicat.

„Monitorizăm situația îndeaproape împreună cu Serviciul Federal de Protecție”, a adăugat ea, potrivit Digi24.

Circulația rutieră a fost blocată în zonă. Poliția a trimis o alertă prin care anunță că porțiuni din Independence Avenue SW și C Street SW au fost închise din cauza unei amenințări cu bombă la sediul Ministerului Sănătății.

O altă amenințare cu bombă în apropierea Capitoliului

Forțele de ordine din Washington au evacuat pe 19 august clădirile din apropierea Capitoliului SUA, în timp ce negociau cu un bărbat care a spus că are o bombă în mașina sa. După câteva ore, bărbatul s-a predat și a fost reținut de polițiști.

Bărbatul care a susținut că are o bombă în mașină s-a predat poliției. Bărbatul, identificat drept Floyd Ray Roseberry, în vârstă de 49 de ani, din Carolina de Nord, a ieșit din vehicul și a fost luat în reținut de polițiști.

Vehiculul suspect a staţionat în faţa Bibliotecii Congresului SUA, în centrul Washingtonului. Acesta nu avea plăcuţe de înmatriculare.

La locul incidentului au fost detaşaţi lunetişti ai forţelor speciale de poliţie. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a trimis agenţi la faţa locului pentru a ajuta forţele de poliţie din Washington.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: