UPDATE ora 18.56. SRI a transmis că s-a încheiat controlul pirotehnic iar amenintarea nu se confirmă.

Deasemenea, IPJ Ilfov a transmis că, din verificările efectuate de echipele de intervenție la fața locului, a reieșit că cele sesizate nu se confirmă. În zonă, traficul a fost reluat.

UPDATE. Anchetatorii au deschis un dosar de șantaj. Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că cel care a amenințat cu bomba a cerut o sumă de bani.

Legat de acest caz, inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov a transmis precizări:

La data de 02 martie a.c., în jurul orelor 15:00 polițiștii din  Voluntari au fost sesizati cu privire la faptul ca la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv.

În acest context s-a relaționat cu echipa pirotehnică din cadrul  Serviciului Român de Informații și s-a creat un perimetru de siguranță pentru a fi evacuate persoanele din școală. De asemenea, traficul in zonă a fost restricționat.

În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infracțiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecatoria Buftea.

Știrea inițială

Alertă SRI după amenințare cu bombă. Din primele informații transmise de Serviciul Român de Informații (SRI) reise că amenințarea a fost primită prin e-mail.

În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenintare cu bomba, Scoala Americana a alertat autoritatile, transmit oficiali ai SRI.

La fața locului au ajuns echipele Politiei Romane si specialistii pirotehniști  din cadrul Serviciului Român de Informații.

Pirotehniștii au demarat procedurile specifice  si se iau masurile necesare de  verificare in astfel de situatii, a mai precizat SRI.

Surse din rândul autorităților au precizat că Școala Americană a fost evacuată.

Alertă SRI după amenințare cu bombă

American International School of Bucharest (AISB) este o școală internațională, situată în orașul Voluntari, la 5 km în afara capitalei României, București, arată Wikipedia.

 

Campusul este situat pe 10 hectare. Engleza este limba primară de predare.

Școala a fost fondată în 1962 de către Ambasada SUA.

AISB este una dintre școlile din România autorizate să le ofere elevilor diploma de bacalaureat internațional (IB), fiind certificată să ofere programele de învățământ primar PYP, de vârstă mijlocie MYP și programul de diplomă IB. Școala are peste 600 de elevi, din peste 50 de țări.

SRI ne explică cum să ne ferim de hackeri. Tot mai multe vedete au căzut pradă

Ce spune SRI despre pericolul atentatelor în România