Iubitorii de animale nu se pot scuza „că nu cunosc legea”, atunci când vine vorba despre locurile în care au interzis cu „companionii” lor. Spre exempu, animalele de companie au voie în parcuri, doar în spații special amenajate.
O femeie din Dolj a fost amendată de Poliția Locală cu 1.000 de lei, deoarece a intrat cu un cățel bichon într-un parc în care accesul animalelor este interzis, a reușit să transforme a obținut în instanță amenda în avertisment. Magistratul din cadrul Judecătoriei Segarcea a ajuns la concluzia că sancțiunea este mult prea aspră pentru regula încălcată de femeie.
Amendă pentru că s-a plimbat cu bichonul în parc. Ce a stabilit instanța
Considerâd că a fost amendată pe nedrept de Poliția Locală, femeia s-a adresat Judecătoriei Segarcea, pentru a anula amenda în valoare de 1000 de lei, notează ziare.com.
În procesul de la Judecătoria Segarcea, femeia a arătat că în ziua în care a fost sancționată a mers cu nepoțica ei de cinci ani și două prietene să se plimbe în parc.
„Cele două prietene erau mamă și fiică și aveau un cățel bichon. Mamei în vârstă de 75 de ani i s-a făcut rău, iar fiica acesteia a mers să îi ia o sticluță cu apă”, a explicat reclamanta în proces.
Astfel, petenta spune că bichonul a rămas în grija sa și a nepoatei sale, iar pentru că se apropiau de un loc de joacă, fetița a intrat să se joace. Reclamanta mai spune că „imediat, în maxim 15 secunde” au venit doi polițiști locali și le-au poftit să iasă afară pentru că au acces cu câinele în acel loc.
Cum s-a apărat petenta: „scrisul de pe tăblița care anunța accesul interzis cu animale de companie, mult prea mic”
Reclamanta a mai spus că era pentru prima dată când mergea cu un câine în parc, că locul de joacă avea patru căi de acces, dar la o singură poartă era un anunț pe o tăbliță că este interzis accesul cu animale.
Femeia s-a apărat și a precizat că „a făcut o filmare a locului de joacă și a locului unde era tăblița cu Interzis cu animale de companie, cu un scris mic, pe care nici măcar nu te-ai opri să-l citești”.
În proces, Poliția Locală a cerut menținerea sancțiunii, arătând că aceasta a fost aplicată legal.
Judecătorul a decis transformarea amenzii în avertisment pe motiv că „petenta a săvârşit o faptă de o gravitate redusă și nu au fost identificate urmări ale faptei comise”.
Sentința Judecătoriei Segarcea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, menționează sursa citată.